Gucci begint met acceptatie van cryptocurrencies in aantal winkels

Het Italiaanse modemerk Gucci gaat naar verluidt later deze maand nog starten met de acceptatie van cryptocurrency in een aantal van zijn retailwinkels in de Verenigde Staten (VS).

Meerdere cryptocurrencies al direct geaccepteerd

Op een latere datum dit jaar is het modemerk van plan om het crypto-programma naar meerdere winkels uit te rollen. Er is hier echter nog geen exacte datum bekend gemaakt. In eerste instantie zullen er 12 cryptocurrencies geaccepteerd worden, waaronder Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Dogecoin (DOGE), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Shiba Inu (SHIB), Wrapped Bitcoin (wBTC) en vijf U.S. Dollar-ondersteunde stablecoins.

Er zullen een aantal Amerikaanse pilotlocaties worden aangewezen, waaronder in Atlanta, Las Vegas, Los Angeles, Miami en in New York. Klanten die hier met cryptocurrencies willen betalen, zullen ter plekke een QR-code ontvangen via de e-mail om via hun digitale wallet te betalen.

Om de medewerkers vertrouwd te maken met de nieuwe betalingen zijn er al trainingen gestart over crypto, nonfungible tokens (NFT’s) en Web3 ter voorbereiding op de lancering.

De Gucci Vault

Door cryptocurrencies in de winkel te accepteren neemt Gucci een nieuwe stap in de overstap van het modebedrijf naar Web3. Eerder dit jaar betrad Gucci nog de Metaverse door virtueel land te kopen in het gedecentraliseerde blockchain-videogame ‘The Sandbox’. Hier bouwt het bedrijf een virtuele ‘Gucci Vault’ voor NFT’s met een Gucci-thema.

Om zich goed voor te bereiden op deze nieuwe stap, laat Gucci weten dat het zijn personeel vóór de lancering van het programma onderwijs en training op het gebied van cryptocurrency en NFT zal geven zodat het personeel vanaf dag 1 van de lancering helemaal bij is. Hierover zegt het bedrijf het volgende:

“Gucci is altijd op zoek naar nieuwe technologieën wanneer ze onze klanten een verbeterde ervaring kunnen bieden. Nu wij cryptocurrencies kunnen integreren in ons betalingssysteem, is het een natuurlijke evolutie voor die klanten die deze optie tot hun beschikking willen hebben.”

Het bericht Gucci begint met acceptatie van cryptocurrencies in aantal winkels verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters