Handel in Bitcoin met 80% omhoog bij DBS Bank, ondanks crash van 2022

DBS Bank is een toonaangevende bank gevestigd in Singapore en staat bekend als een van de grootste en meest invloedrijke financiële instellingen in Azië. DBS staat voor “Development Bank of Singapore” en de bank werd opgericht in 1968. Sinds kort biedt de bank zijn klanten ook de mogelijkheid aan om in Bitcoin te handelen en dat is volgens het management geen slechte beslissing geweest.

Ondanks de crashes van het afgelopen jaar op het gebied van de koers, is de handel in Bitcoin alleen maar toegenomen bij DBS Bank.

Volume met 80 procent omhoog

Het aantal klanten van DBS op het gebied van crypto is in 2022 zelfs verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. “Het handelsvolume in Bitcoin groeide met 80 procent bij het digitale handelsplatform”, aldus CEO Lionel Lim. “DBS blijft profiteren van de ‘vlucht naar veiligheid en kwaliteit’ als gevolg van de implosie van verschillende beursplatformen in 2022.”

Hiermee doelt Lim uiteraard op het imploderen van FTX, dat wereldwijd werd gezien als een betrouwbaar handelsplatform, maar dat uiteindelijk niet bleek te zijn. Als gevolg daarvan moesten miljoenen mensen op zoek naar een nieuw beursplatform.

Tevens zorgde deze ontwikkeling ervoor dat mensen wel twee keer nadenken voordat ze zich zomaar bij een beursplatform aanmelden. Dat maakt dat partijen als DBS Bank, waar een betrouwbare naam aanhangt, een voordeel hebben ten opzichte van crypto-only beursplatformen. Zeker als het gaat om het grote geld.

Alleen grote jongens

Het is nog wel belangrijk om te vermelden dat DBS Bank in principe alleen maar institutionele beleggers van dienst is op het gebied van crypto. Ze overwegen wel om uit te breiden naar particulieren, maar vooralsnog blijft het bij het grote geld. Grappig genoeg ziet DBS geen stijging van het volume als gevolg van de bankencrisis in de Verenigde Staten.

“De ineenstorting van de Amerikaanse banken heeft onze product- en servicepijplijn niet beïnvloed. Dat gezegd hebbende houden we de ontwikkelingen scherp in de gaten en zijn we klaar om onze plannen te wijzigen als dat nodig is”, aldus Lim.

Daarmee doelt hij onder andere op het regelen van eventuele nieuwe bankpartners, mochten er problemen optreden bij de Amerikaanse banken die ze momenteel (direct of indirect) voor hun dollartransacties gebruiken.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Handel in Bitcoin met 80% omhoog bij DBS Bank, ondanks crash van 2022 verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters