Heeft Facebook geïnvesteerd in Bitcoin? Vandaag geeft kwartaalresultaat uitsluitsel

Vanavond maakt Facebook de bedrijfsresultaten van het eerste kwartaal van 2021 bekend. Dit gebeurt doorgaans na het sluiten van de Amerikaanse aandelenmarkten, om het nieuws (zij het positief of negatief) een zachte landing te kunnen geven. Er gaat een gerucht rond dat in het rapport zal staan dat Facebook bitcoins heeft toegevoegd aan hun balans. Mocht dit waar zijn, dan wordt het weer een leuke en roerige periode voor de bitcoin koers.

Alistair Milne is de CIO van Altana, een investeringsfonds in digitale munten. Hij gooit onderstaand gerucht online zonder enige bronvermelding.

Facebook heeft grootste kans

Milne stelt dus dat Facebook vandaag via het kwartaalrapport bekend zal maken dat ze bitcoin hebben. Velen trekken het gerucht in twijfel, maar anderen zijn van mening dat het logisch zou kunnen zijn, gezien Facebook ook bezig is met een eigen cryptocurrency (Libra of Diem). In het overzicht hieronder een vergelijk tussen de verschillende grote techbedrijven, die (nog) geen bitcoin hebben. Facebook lijkt de meeste kans te hebben. De verwachting is dat de kwartaalcijfers van Google, Microsoft en Amazon morgen bekend worden gemaakt, ook na sluitingstijd van de Amerikaanse aandelenbeurzen.

Diem lijkt te floppen

In 2019 werd bekend dat Facebook met Libra een eigen cryptocurrency wilden lanceren, maar ze kregen veel tegengas van toezichthouders. De valuta zou onder meer bestaan ​​uit de reservevaluta van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Special Drawing Rights (SDR). SDR’s vertegenwoordigen een mandje van vijf valuta’s, waaronder de Amerikaanse dollar, euro, renminbi, yen en het Britse pond. Het Libra-project stortte in nadat een aantal members het project verlieten. Denk aan Paypal, Visa, Mastercard, Stripe en veel meer. Inmiddels is duidelijk waarom, deze bedrijven bieden nu eigen cryptocurrencydiensten aan.

Om het project uit de mottenballen te trekken, werd Libra door Facebook omgedoopt in Diem. De site van Diem zegt dat zijn missie is ‘een vertrouwd en geïnnoveerd financieel netwerk op te bouwen dat mensen en bedrijven over de hele wereld kracht geeft.’

Wel of geen bitcoin?

Dat Facebook bezig is met een eigen crypto, kan op twee manieren worden uitgelegd:

  • Waarom bitcoin kopen als ze bezig zijn met een eigen cryptocurrency? Dat geeft een verkeerd signaal af.
  • Facebook is bezig met een eigen cryptocurrency, het is volkomen logisch dat ze bitcoin hebben.

Bestuursleden zijn pro-bitcoin

In het overzicht hierboven staan ook de namen van bestuursleden Marc Andreesen en Peter Thiel. Zij staan bekend om hun pro-bitcoin houding. Andreesen is een van de oprichters van Netscape, en hij investeerde op persoonlijk basis in cryptocurrency en heeft ook geholpen bij het financieren van projecten zoals MakerDAO, Compound, Celo en zelfs Coinbase. In 2014 schreef Andreesen een column voor de New York Times, getiteld ‘Why Bitcoin Matters.’ In de column schrijft hij: ‘Bitcoin biedt een overweldigende kans om opnieuw voor te stellen hoe het financiële systeem kan en zou moeten werken in het internettijdperk. Het is een katalysator om dat systeem opnieuw vorm te geven op manieren die krachtiger zijn voor zowel individuen als bedrijven.’

Thiel is een van de oprichters van PayPal en heeft in de begintijd van Facebook flink geïnvesteerd in het social mediaplatform. Hij noemde bitcoin kortgeleden nog een Chinees financieel wapen: ‘Ook al ben ik een pro-crypto, pro-Bitcoin maximalist, toch vraag ik me af of Bitcoin op dit punt ook gedeeltelijk moet worden gezien als een Chinees financieel wapen tegen de VS.’ Dit zei hij op een bijeenkomst voor conservatieve Amerikanen.

The post Heeft Facebook geïnvesteerd in Bitcoin? Vandaag geeft kwartaalresultaat uitsluitsel appeared first on BTC Direct | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters