Het aantal mini Bitcoin-whales neemt in razend tempo toe

De bankencrisis lijkt een specifieke groep mini-whales ervan te overtuigen dat Bitcoin wellicht toch een heel goed idee is. Op de blockchain kunnen we precies zien hoe bepaalde groepen investeerders zich gedragen. Momenteel zijn het de mini-whales, die meer dan 10 Bitcoin bezitten, die het hardste groeien van allemaal.

Bron: Glassnode

Wat is er aan de hand?

Het lijkt erop dat de bankencrisis op macro-niveau een verandering van het verhaal teweegbrengt. Waar de markt eerder nog een heel lastig 2023 voorzag, begint dat nu langzaam te veranderen. De bankencrisis maakt dat veel investeerders denken dat de Federal Reserve snel op de rem trapt en stopt met het verhogen van de rente.

Als ze hun verhogingscampagne al staken op een moment dat de Amerikaanse dollar nog een inflatie kent van rond de 6,0 procent, dan is dat niet goed voor de fiatmunt. Voor veel investeerders is dat blijkbaar een teken dat ze op zoek moeten naar alternatieven.

Dat alternatief lijkt de afgelopen dagen vooral gevonden in Bitcoin en goud, die allebei door het dak zijn gegaan sinds de start van de bankencrisis. Uiteindelijk staan zowel Bitcoin als goud bekend om hun schaarste en precies dat is interessant als de traditionele bankensector weer geld moet printen om zichzelf overeind te houden.

Rentevergadering

Voor vandaag staat er weer een rentevergadering van de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) op het programma en die kan weleens cruciaal worden voor Bitcoin. Voor nu verwacht de markt met een kans van 87,8 procent een renteverhoging van 0,25 procent naar 4,75 – 5,00 procent. Er bestaat nog een hele kleine kans van 12,2 procent dat de Federal Reserve vandaag al pauzeert en op de rem trapt.

Bron: cmegroup.com

Het rentebesluit op zich zal dus weinig spektakel opleveren. Investeerders zijn echter meer benieuwd naar de persconferentie van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell die op het rentebesluit volgt. Om 19.00u Nederlandse tijd krijgen we het rentebesluit en vervolgens om 19.30u de persconferentie van Jerome Powell.

Wat helemaal opvalt is dat handelaren het op dit moment niet met elkaar eens kunnen worden over wat wijsheid is. 52 procent van de investeerders zegt tegenover CNBC dat de Federal Reserve de rente moet verhogen, terwijl 48 procent aangeeft dat een pauze op dit moment beter is.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Het aantal mini Bitcoin-whales neemt in razend tempo toe verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters