Het is een belangrijke week voor de Bitcoin koers

Bitcoin zit in de beginfase van een week die er op voorhand behoorlijk pittig uitziet. Er komen namelijk renteverhogingen van de Federal Reserve en het is weer tijd voor de financiële resultaten van de grote techbedrijven. Twee factoren die normaal gesproken vuurwerk garanderen wat de Bitcoin koers betreft.

De Federal Reserve

Op 27 juli is het de beurt aan de Federal Reserve om de nieuwe Amerikaanse rente bekend te maken. De markt verwacht momenteel een verhoging van 0,75 procent die een kans van 75 procent heeft. Terwijl een renteverhoging van 1 procent momenteel een kans van 25 procent wordt toegedicht. De Amerikaanse inflatie bevindt zich, net als in praktisch ieder ander land op de wereld, op het hoogste punt in meer dan 40 jaar tijd.

Big week: FOMC meeting, Big tech earnings, Q2 GDP

Should be another fun one.

— Will Clemente (@WClementeIII) July 25, 2022

Bitcoin analist Will Clemente verwacht in ieder geval veel van deze week die vol zit met interessante gegevens. We krijgen in eerste instantie dus het nieuwe rentebesluit van de Federal Reserve, de grote techbedrijven maken hun cijfers bekend en het Amerikaanse BBP voor het tweede kwartaal wordt gepubliceerd. Dat laatste cijfer is een belangrijke om te bepalen of er sprake is van een recessie.

De populaire Pentoshi reageert op Clemente met de interessant opmerking dat de salarissen in de Verenigde Staten zijn gestegen, de werkloosheid op een historisch laag niveau ligt, terwijl ook de inflatie en de kosten voor woninghuur enorm gestegen zijn. Een interessante dynamiek die hoe dan ook voor een paar spannende maanden zorgt.

Twee keer min is recessie

Twee kwartalen met een negatieve groei van het BBP betekent “officieel” namelijk dat de economie in een recessie zit. Zo is in ieder geval de algemene wijsheid binnen het vakgebied. Om zich alvast in te dekken tegen slechte cijfers heeft de raad van economische adviseurs van president Joe Biden alvast wat belangrijke wijzigingen doorgevoerd.

“Wat is een recessie? Hoewel sommige beweren dat twee achtereenvolgende kwartalen van negatieve BBP-groei een recessie betekenen, is dat noch de officiële definitie, noch de manier waarop economen de staat van de economie beoordelen”, aldus de Amerikaanse overheid op de website van het Witte Huis.

Bracing for impact: Even if Thursday’s GDP report shows a second consecutive quarter of negative growth, you won’t hear the Biden admin using the R-word.

The Council of Economic Advisers is redefining what a recession is…🤔https://t.co/HHBYJKqP5V pic.twitter.com/gecR93vPPj

— Jacqui Heinrich (@JacquiHeinrich) July 24, 2022

Ook Janet Yellen, het hoofd van het Amerikaanse ministerie van financiën, geeft aan dat ze “verbaasd zou zijn” als de National Bureau of Economic Research deze periode zou beoordelen als een recessie. Het grappige is dat diezelfde organisatie in 2008 pas in december besloot dat de recessie van die periode één jaar geleden was begonnen. Dat ze zichzelf in Amerika zo proberen in te dekken maakt de hele situatie er alleen maar verdachter op.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Het is een belangrijke week voor de Bitcoin koers verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters