Het schone energieverbruik van Bitcoin overschrijdt naar verluidt de 50%

In een recente update op X (voorheen bekend als Twitter) heeft Bloomberg-analist Jamie Coutts gemeld dat het aandeel van hernieuwbare energie in de Bitcoin-mining-industrie de 50% drempel heeft overschreden. Coutts wees op 2 belangrijke factoren die hieraan hebben bijgedragen: een neerwaartse trend in emissies en een aanzienlijke toename van de hash-snelheid.

Verplaatsing Mining-activiteiten uit China

Volgens Coutts kan deze verschuiving naar hernieuwbare energie worden toegeschreven aan de verplaatsing van mining-activiteiten uit China, die volgde op het mijnbouwverbod dat in 2021 werd ingevoerd. Bovendien merkte hij op dat bepaalde landen nu actief hun mining-infrastructuur inzetten om “gestrande en overtollige energie te benutten”.

Landen die zich toewijden aan Bitcoin-mining zijn onder andere El Salvador, dat sinds 2021 Bitcoin ook wettig betaalmiddel heeft verklaard, evenals Bhutan, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Het bereiken van de mijlpaal van 50% hernieuwbare energie zou wellicht een aanzienlijke stap kunnen betekenen in de richting van acceptatie door een van ‘s werelds grootste bedrijven.

Gaat Tesla Bitcoin weer accepteren?

Elon Musk, de CEO van Tesla, eigenaar van X en oprichter van SpaceX, maakte in mei 2021 bekend dat Tesla zou stoppen met het accepteren van Bitcoin-betalingen, waarbij hij verwees naar het “snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen in de Bitcoin-mining-industrie en -transacties” op dat moment.

Ondanks het feit dat hij een drempel van 50% duurzame energiebronnen had gesteld voor het hervatten van betalingen, heeft Musk tot op heden geen openbare aankondiging gedaan over een heroverweging van het beleid van Tesla.

Alhoewel Musk erkende dat er een positieve trend was in de richting van groene energiebronnen, heeft hij nog geen stappen ondernomen om Bitcoin-betalingen bij Tesla te heractiveren. Op het moment van publicatie bedroeg de prijs van Bitcoin als slot circa $26.600, na een stijging van meer dan 2% in de afgelopen 7 dagen.

Het bericht Het schone energieverbruik van Bitcoin overschrijdt naar verluidt de 50% verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters