Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons

De discussie over de staat van de cryptomarkt domineert de laatste weken de headlines. Bitcoin heeft de afgelopen maanden zware tikken gehad en heeft inmiddels 70 procent verloren ten opzichte van de all-time high van afgelopen november. Alle analisten en handelaren zijn momenteel op zoek naar bodemsignalen die er maar niet lijken te komen.

Wat maakt Bitcoin bijzonder?

Volgens analist Scott Melker zijn dit de momenten om een stap terug te doen en Bitcoin objectief te beoordelen. Wat Bitcoin volgens Melker uniek maakt is dat het de eerste echte asset is die mensen over de hele wereld de mogelijkheid geeft om uit het financiële systeem te stappen. In het Westen heeft Bitcoin de afgelopen maanden gefaald als hedge tegen inflatie, maar als je naar landen als Venezuela en Nigeria kijkt, dan valt de schade bij Bitcoin nog wel mee.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Crypto Jebb haakt hierop in door te roepen dat Bitcoin thermodynamisch in orde is. Waarmee hij wil zeggen dat de energie die mensen in Bitcoin stoppen niet weglekt via inflatie. Dat heeft te maken met de absolute schaarste van 21 miljoen eenheden die Bitcoin karakteriseert. Al heeft Bitcoin op dit moment nog een inflatie van 6,25 Bitcoin per 10 minuten, wat neerkomt op een inflatie van ongeveer 1,7 procent op jaarbasis. Het duurt nog wel even voordat de inflatie van Bitcoin richting de nul gaat.

De adoptie van Bitcoin

Verder geeft Melker aan dat het belangrijk is om je niet te laten afleiden door de koersbewegingen op de korte termijn. Daardoor kan het lijken alsof de adoptie vertraagt, terwijl Bitcoin op dit moment sneller wordt geadopteerd dan het internet. “Het is een hockeystick-curve die parabolisch gaat”, aldus Melker in gesprek met Cointelegraph.

Zowel Crypto Jebb als Melker verwachten dat Bitcoin en de rest van de cryptomarkt simpelweg meer tijd nodig hebben. Vooral omdat mensen geconditioneerd zijn om zo weinig mogelijk risico te nemen en dat rijmt natuurlijk niet met de volatiliteit van de cryptomarkt.

Meer dalingen op komst

Als hem wordt gevraagd naar zijn visie op de Bitcoin koers voor de korte termijn geeft Melker aan niet heel optimistisch te zijn. “De huidige staat van de markt is slecht en op de korte termijn is het belangrijk om jezelf eraan te herinneren dat ‘de trend je vriend is’ en dat nieuwe correcties waarschijnlijk zijn”, aldus Melker.

Zodra de markt gewend is aan de nieuwe realiteit, waarmee Melker vooral doelt op de hogere rentes die de Federal Reserve nu doorvoert om de inflatie te bevechten, dan kunnen we weer omhoogkijken. Dat moment hebben we echter nog niet bereikt en wat dat betreft ziet het er nog even somber uit voor de korte termijn.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters