Hoe kan het dat Bitcoin weer stijgt na de aanvallen van de SEC?

Bitcoin is er verrassend genoeg in geslaagd om weer op te leven na de harde uithaal van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) richting de industrie, in de vorm van de rechtszaken tegen Binance en Coinbase. In eerste instantie reageerde Bitcoin met forse dalingen op het nieuws, maar inmiddels is de koers weer redelijk opgeklommen en is zelfs de koers van 27.000 dollar weer aangetikt.

Hoe kan dat?

De grote vraag is natuurlijk hoe het kan dat Bitcoin, ondanks al het slechte nieuws, nog steeds zijn koers redelijk weet vast te houden. Het lijkt erop dat niemand meer verrast is door de harde acties van de SEC. De afgelopen maanden haalde de financiële waakhond van de Verenigde Staten vaker uit naar de industrie.

Nu lijkt het erop dat de industrie dit inmiddels zo gewend is, dat het weinig meer voor de koersen betekent. Op zich is het een goed teken dat de markt zo op dit soort gebeurtenissen reageert. Het is fundamenteel gezien namelijk gigantisch nieuws dat het grootste beursplatform ter wereld is aangeklaagd.

Op maandag viel de Bitcoin koers daardoor nog naar 25.400 dollar, maar inmiddels lijkt het alsof er niets aan de hand is. Uiteindelijk moeten de gevolgen van de rechtszaak ook nog maar blijken. Voor nu zegt Binance zich te willen verdedigen en geven ze zich niet zomaar gewonnen.

Krachtig signaal

Dat Bitcoin op dit moment niet dieper wegzakt kunnen we ook zien als een signaal dat de markt zich momenteel rond een virtuele bodem bevindt. Normaal gesproken zou de markt nog verder moeten terugvallen op dit soort momenten, maar nu lijkt het alsof er even geen of weinig verkopers meer zijn.

Het is nu vooral wachten op wat goed nieuws. Voor dit moment is de halving van april 2024 even het meest interessante datapunt op de kalender. Macro-economisch gezien is er weinig tot geen positief nieuws te melden.

De inflatie is nog altijd veel te hoog en het heeft er alle schijn van dat centrale banken de rente nog relatief lang op dit verhoogde niveau moeten houden. Zolang dat het geval is staan de markten onder druk en is er fundamenteel gezien weinig reden voor een stijging van Bitcoin.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Hoe kan het dat Bitcoin weer stijgt na de aanvallen van de SEC? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters