Hoe MicroStrategy $2,4 miljard leende om het bedrijf met de meeste Bitcoins ter wereld te worden

Het MicroStrategy van Michael Saylor staat bekend als het eerste beursgenoteerde bedrijf ter wereld dat Bitcoin op de balans plaatste om hun reserves te beschermen tegen inflatie.

Op het moment van schrijven wordt het bedrijf gewaardeerd op 1 miljard dollar, terwijl het met 129.218 Bitcoin voor bijna 4 miljard dollar aan Bitcoin op de balans heeft. De meerderheid van alle Bitcoin die het bezit is echter gekocht met leningen. In totaal heeft MicroStrategy voor 2,4 miljard dollar aan leningen op de balans staan.

Hoe zien de leningen eruit?

Het grootste deel van de leningen die MicroStrategy heeft afgesloten om Bitcoin te kopen bestaat uit zogenaamde converteerbare leningen. Dit zijn leningen die uiteindelijk in aandelen omgezet worden. In totaal staan er voor 1,75 miljard dollar aan converteerbare leningen op de balans tegen een rente van 0 tot 0,75 procent. Hiermee vormen deze leningen verreweg het grootste deel van het geleende geld dat MicroStrategy gebruikt heeft om hun enorme Bitcoin-voorraad mee te financieren.

Daarnaast heeft MicroStrategy voor 500 miljoen dollar aan bedrijfsobligaties uitgegeven. Over deze leningen, die niet geconverteerd worden in aandelen, betaalt MicroStrategy echter een rente van 6,1 procent op jaarbasis. Kortgeleden heeft het ook door Bitcoin gedekte leningen afgesloten. Op deze manier heeft het bedrijf van Michael Saylor 205 miljoen dollar uit de markt weten te halen tegen een rente van rond de 4 procent. We kunnen veel zeggen over MicroStrategy, maar ze weten wel op creatieve wijze aan hun Bitcoin te komen.

MicroStrategy in de min

Met de huidige koersen staat de grote Bitcoin-gok van MicroStrategy er niet goed voor. Het bedrijf heeft geen extreme verliezen op moeten schrijven, maar de totale aankoopwaarde van de 129.218 Bitcoin staat op 3,97 miljard dollar. Tegen de koers van vandaag zijn die Bitcoin echter nog maar 3,87 miljard dollar waard. Daarmee staat het op een virtueel verlies van 100 miljoen dollar.

De Bitcoin-strategie van MicroStrategy is echter een keuze voor de lange termijn en het huidige koersverloop is een scenario waar ze ongetwijfeld rekening mee hebben gehouden. Je kunt immers niet ergens in investeren en verwachten dat je op de korte termijn alleen maar zult winnen. Het is dus niet alleen maar rozengeur en maneschijn voor het bedrijf van Michael Saylor, maar stel dat Bitcoin weer aan een nieuwe bullrun begint, dan kan MicroStrategy ineens heel snel één van de grootste bedrijven ter wereld worden.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Hoe MicroStrategy $2,4 miljard leende om het bedrijf met de meeste Bitcoins ter wereld te worden verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters