Hoeveel kan Bitcoin stijgen door de Amerikaanse Spot ETF?

Het is je vast niet ontgaan dat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, enige tijd geleden de aanvraag voor een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF indiende. De hele markt is daar nu enorm enthousiast over, maar hoeveel kan de Bitcoin koers in theorie stijgen dankzij de ETF van BlackRock? Die vraag gaan we proberen te beantwoorden op basis van data.

De Canadese Spot Bitcoin ETF

In Canada is er met de Purpose Bitcoin ETF namelijk al een Spot ETF op de markt. Sinds de lancering van de ETF op 18 februari 2021, kochten investeerders via dit product al 25.851 Bitcoin in. In totaal beheert het fonds voor ongeveer 750 miljoen dollar aan Bitcoin.

Nu kunnen we daar niet zoveel mee, behalve dat we ook weten hoeveel keer groter de Amerikaanse ETF markt is dan de Canadese.

De Amerikaanse ETF markt is 10x groter dan die van Canada. Als we dit getal simpelweg keer 10 doen, dan zou dat een totaal van 7,5 miljard dollar aan Bitcoin en ruim 258.000 Bitcoin opleveren voor de Spot Bitcoin ETF van BlackRock.

Volgens de data van CryptoQuant zweven er op dit moment nog ongeveer 2 miljoen Bitcoin bij alle beurzen rond. Dat zou betekenen dat BlackRock via zijn ETF meer dan 10 procent van alle Bitcoin bij de beurzen weghaalt.

Wat zou dat met de Bitcoin koers doen?

Het is lastig om te voorspellen wat dat exact met de Bitcoin koers doet. Met name omdat het moeilijk is om een volledige inschatting van het effect van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF te maken. Als BlackRock de ETF krijgt, dan zullen investeerders in Canada immers ook weer op Bitcoin springen.

De goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF in de grootste economie ter wereld kan weleens een vloedgolf van kapitaal richting Bitcoin sturen. Wat dat betreft zou het niet vreemd zijn als we, zeker in combinatie met de halving, Bitcoin koersen van ruim boven de 100.000 dollar zullen zien.

Op basis van de geschiedenis met de halvings lijkt dat zelfs nog een conservatieve schatting. Als we echt dromen, dan zien we bedragen van 200.000 tot misschien wel 500.000 dollar per Bitcoin voor ons als BlackRock de ETF krijgt.

Dat klinkt nu misschien gek, maar Bitcoin heeft in het verleden gekkere dingen gedaan.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Hoeveel kan Bitcoin stijgen door de Amerikaanse Spot ETF? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters