Hong Kong staat particuliere investeerders toe om crypto te verhandelen

Hong Kong staat particuliere beleggers toe om Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies te verhandelen.

Hong Kong positioneert zich als crypto-hub

Temidden van de onderdrukking van crypto in verschillende toonaangevende economieën, maakt Hong Kong gebruik van de gelegenheid gebruik om zijn leidende positie te vergroten. Het crypto-hub-initiatief van de stad trekt namelijk wereldwijde crypto exchanges en bedrijven aan.

De Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) zal op een persconferentie op 23 mei aankondigen dat privébeleggers de mogelijkheid krijgen om in cryptocurrency te handelen. Volgens de autoriteiten zullen privébeleggers echter uitsluitend mogen handelen in de meest gerenommeerde cryptocurrencies.

Hong Kong volgt een meer progressieve aanpak door reguleringen en vergunningen voor de crypto-industrie in te stellen, terwijl andere landen zoals China en de VS de activiteiten rondom cryptocurrency beperken. De stad is van plan een vergunningenstelsel in te voeren voor bedrijven die zich met virtuele activa bezighouden in mei, met geplande toegang voor privébeleggers vanaf 1 juni.

Lennix Lai, CCO van crypto-exchange OKX, zei:

Ik verwacht dat de conclusie van het overleg de mening van de gemeenschap zal weergeven. Namelijk dat veilige, beveiligde en conforme detailhandel een belangrijk aspect is van een robuust virtueel activa ecosysteem.

In een document van februari werd een strategie uiteengezet om privébeleggers toe te staan de belangrijkste virtuele activa te verhandelen op exchanges die een licentie van de SFC hebben.

Daarbij komt dat beleggers geen cryptovaluta mogen verhandelen die niet zijn opgenomen in minstens twee beleggingsindices van gerenommeerde aanbieders, waarbij ten minste één van deze aanbieders ervaring heeft in de traditionele financiële sector.

Cryptofirma’s verhuizen naar Hong Kong

Hoewel de uitdagingen rond crypto-regulering nog steeds aanwezig zijn, speelt Hong Kong een pioniersrol in de acceptatie ervan. Belangrijke crypto-exchanges, zoals OKX en Huobi, overwegen namelijk licenties aan te vragen in Hong Kong.

HashKey en OSL zijn tot nu toe de enige twee door de SFC gelicentieerde exchanges in Hong Kong. HashKey Group plant een fondsenwerving van $100 tot $200 miljoen tegen een bedrijfswaardering van meer dan $1 miljard.

Ripple heeft zich aangesloten bij het e-HKD Pilot Program van de Hong Kong Monetary Authority (HKMA). Het is de bedoeling dat HKMA een gespecialiseerde dienst wordt die zich conformeert aan het Hong Kong Virtual Asset Service Provider (VASP)-regime.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Hong Kong staat particuliere investeerders toe om crypto te verhandelen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters