‘Inflatie zal vermogen van gemiddelde burger verzwelgen’

Arthur Hayes, de oprichter en voormalig CEO van BitMEX, is van mening dat investeren “buiten het traditionele financiële systeem” de enige manier is om je vermogen te behouden. Deze wijsheid deelt hij met Cointelegraph in een podcast van het mediaplatform.

Uiteindelijk ligt het volgens Hayes allemaal aan de gigantische schuldenberg die door de jaren heen opgebouwd is.

De schuldenberg

Volgens Hayes is de gigantische hoeveelheid publieke schulden die overheden door de jaren heen opbouwden niet meer terug te betalen. De enige oplossing die dan overblijft is inflatie. Door de schulden in waarde te laten dalen via inflatie is het mogelijk om aan de terugbetalingsvoorwaarden te voldoen.

Het enige probleem voor de schuldeisers is dat daarmee hun vermogen verdampt in de vorm van inflatie. Je kunt je afvragen of er op die manier straks nog mensen zijn die geld winnen uitlenen aan overheden, omdat zij ook wel weten dat ze op de lange termijn altijd gepakt worden door dit fenomeen.

Dat kan uiteindelijk nog weleens als extra brandstof voor de inflatie fungeren. Als straks niemand meer interesse heeft in staatsobligaties en fiatvaluta, dan kan het heel lastig worden voor overheden om de boel overeind te houden.

De enige manier om hieraan te ontsnappen is volgens Hayes door assets te verzamelen die buiten het traditionele financiële systeem staan. Hiermee doelt hij uiteraard op Bitcoin en Ethereum, waarin hij zelf ook investeert.

Kapitaal behouden

“Mijn hele strategie draait in feite om het behouden en bewaken van mijn kapitaal, zodat ik dezelfde hoeveelheid energie kan consumeren of de hoeveelheid energie die ik vanaf nu of in de toekomst wil”, aldus Hayes in het interview met Cointelegraph.

“Ze willen je kapitaal hier houden en heel rustig je koopkracht van je wegsnoepen. Dat begint met 20, 30, 40, 50 en uiteindelijk 60 procent zonder dat je het doorhebt”, aldus de investeerder.

Ook is Hayes ervan overtuigd dat de aanval van de Amerikaanse autoriteiten op de cryptosector bedoeld is om de massa binnen het traditionele financiële systeem te houden. Dat zou kunnen, maar dat is natuurlijk een claim die moeilijk te controleren is.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht ‘Inflatie zal vermogen van gemiddelde burger verzwelgen’ verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters