Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt

Bitcoin-miners hebben gedurende dit jaar te maken gehad met financiële stress. De langdurige bearmarkt is direct van invloed op de inkomsten van de miners. Nu zijn de inkomsten echter in korte tijd met bijna 69% gestegen.

Inkomsten voor miners herstellen

Gedurende het jaar heen heeft de crypto-markt een aantal grote klappen gehad. Door de ruis te doorbreken, herstelde onder andere het Bitcoin-ecosysteem zich op meerdere plaatsen, waaronder de inkomsten van mijnwerkers in dollars, netwerkmoeilijkheden en hash-snelheid.

Gegevens afkomstig van blockchain.com laten zien dat de inkomsten voor BTC-miners in één maand met bijna 69% zijn gestegen, van $13,928 miljoen op 13 juli, tot $23,488 miljoen op 12 augustus. De aanzienlijke toename van deze inkomsten stelt Bitcoin-miners gerust als een levensvatbaar bedrijf, ondanks de vaak hoge operationele kosten.

Bovendien hebben de lagere prijzen van miningapparatuur (GPU) BTC-miners in staat gesteld hun bestaande infrastructuur uit te breiden terwijl ze de laatste ongeveer 2 miljoen BTC gaan minen.

Aandelenkoersen aanzienlijk gestegen

Diverse cryptominingbedrijven hebben hiernaast door de stijgende inkomsten ook hogere aandelenkoersen genoteerd. Hieronder vallen onder andere Core Scientific, Marathon Digital Holdings en Hut8 Mining Corp. Zij onthulden aanzienlijk gestegen aandelenkoersen, die ieder ten minste 95% beter presteerden dan juni van dit jaar.

Het is echter benoemingswaardig dat alle deze 3 bedrijven grotere verliezen boekte, die veroorzaakt zijn door bijzondere waardeverminderingen op hun crypto-bezit. Met een crypto-markt die aan het herstellen lijkt te zijn is het echter niet bekend hoelang dit verlies blijft staan.

Het bericht Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters