Inkomsten van Bitcoin-mining op laagste niveau sinds 2 jaar

De inkomsten die door Bitcoin (BTC)-miners verdiend zijn, zijn tot een dieptepunt gedaald waar het 2 jaar niet heeft gezeten. Dit als gevolg van de zware marktomstandigheden en een zwaardere rekenvraag, terwijl de netwerkproblemen blijven toenemen.

Inkomsten uit mining gedaald

Een aanhoudende daling van de BTC-hash-snelheid van de afgelopen maand heeft er echter voor gezorgd dat miners hun verliezen ten minste gedeeltelijk recht kunnen hebben trekken.

De totale inkomsten uit de Bitcoin-mining-industrie daalden tot circa $11,67 miljoen. Dit is een bedrag dat voor het laatst op 2 november van 2020 werd gezien. De handelsprijs van Bitcoin lag destijds rond de $13.500. Alhoewel de huidige marktprijs van ongeveer $16.500 een duidelijke stijging van de mining-inkomsten suggereert, zorgen diverse factoren als stijgende energieprijzen voor lagere inkomsten.

Hiernaast is de moeilijkheid van het minen van een Bitcoin-blok gedurende het jaar naar nieuwe records omhooggeschoten, waardoor Bitcoin-miners meer energie en rekenkracht moesten besteden om simpelweg concurrerend te kunnen blijven.

Hash-rate op netwerk van Bitcoin weer gedaald

Het is echter benoemingswaardig dat deze hash-rate van het BTC-netwerk over de laatste 3 maanden weer gedaald is. Deze hash-rate bedraagt momenteel circa 225,9 Exahashes per Seconde (EH/s). Dit is een daling van ongeveer 28,5% daalde ten opzichte van het record van 316,7 EH/s dat op 31 oktober 2022 werd neergezet.

De hash-rate is een beveiligingsmaatstaf die in dit geval het Bitcoin-netwerk helpt te beschermen tegen aanvallen met dubbele uitgaven. Hoe hoger het aantal EH/s, hoe beter de beveiliging van het netwerk is. Gezien het grote geheel van dingen, omvatten tijdelijke maatregelen die door de crypto-community worden genomen, onder meer het kopen van goedkopere hardware voor crypto mining en het hervestigen in jurisdicties met lagere energieprijzen. Het is op dit moment nog niet bekend hoelang deze inkomsten op dit niveau zullen blijven.

Het bericht Inkomsten van Bitcoin-mining op laagste niveau sinds 2 jaar verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters