Institutionele beleggers keren terug naar de crypto markt

Diverse grote crypto-investeerders maken momenteel een comeback binnen de wereldwijde crypto markten, aldus de Coinbase Premium Index

Institutionele en detailhandelaren keren terug

Coinbase Premium kan worden gebruikt om het sentiment onder institutionele en detailhandelaren uit de VS te bepalen. Coinbase premium laat de korting of premie op het Coinbase Pro-handelsplatform zien dat meestal wordt gebruikt door grote crypto investeerders.

Coinbase $BTC price premium seems to be recovering.https://t.co/Xkoohe4Ozc https://t.co/ZEorApSlTT pic.twitter.com/SDEIn1IkPz

— Ki Young Ju (@ki_young_ju) July 8, 2022

Tijdens de crash vertoonde deze statistiek een van de sterkste dalingen in zijn geschiedenis. Dit suggereert dat market makers op Coinbase moeite hadden om voldoende liquiditeit op de markt te vinden, wat een grote korting veroorzaakte.

Aangezien Coinbase Pro meestal wordt gebruikt door grote investeerders, is hun gemiddelde ordergrootte aanzienlijk groter dan de gemiddelde order op een gecentraliseerde exchange. Om onwaarschijnlijke volatiliteit op de markt te voorkomen, injecteren market makers meer liquiditeit in de markt voordat ze een order afronden.

Het herstel van deze statistiek is een teken van de terugkerende koopkracht op de markt en de accumulatie van whales. Met de stijging van het koopvolume op de markt duwen handelaren en beleggers de premie omhoog.

We zien nu al het effect van het terugkerende koopvolume op de markt, aangezien de Bitcoin (BTC) eindelijk het consolidatiekanaal heeft doorbroken dat zich sinds 19 juni heeft gevormd. Helaas keerde BTC terug nadat het de $22.000 had bereikt.

De verkoopdruk neemt af

Eén van de belangrijkste redenen van de verkoopdruk voor de Bitcoin kan zomaar verdwijnen. Diverse BTC-miners hebben namelijk aangekondigd dat ze met succes de meeste fondsen hebben gerealiseerd die ze hebben gebruikt voor het stabiliseren van hun activiteiten.

Een andere reden van druk is de rally van de Amerikaanse dollar ($). De dollar onderdrukt bijna elk financieel asset op zowel de crypto- als traditionele markten. Momenteel beweegt de Bitcoin zich in het handelsbereik van de $21.000 en de $22.000.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Institutionele beleggers keren terug naar de crypto markt verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters