Institutionele beleggers kopen continu Bitcoin, zo stelt CryptoQuant

Zijn institutionele beleggers (de rijkste investeerdersgroep op aarde) Bitcoin aan het inkopen? Volgens CryptoQuant, een on-chain analyseplatform, zijn er in de data van de Bitcoin blockchain hints voor deze constatering terug te vinden. In een nieuw draadje op Twitter (of X) bespreekt CryptoQuant wat er het afgelopen jaar is veranderd binnen Bitcoin.

What has changed to #Bitcoin in the past 1 year?

1. US based Centralized Exchanges’ reserves continue to decrease.
2. The outflow amount hints the possibility of institutions’ accumulation.
3. The recent price action has been driven by the futures market.

Thread🧵 pic.twitter.com/8xxrtBnBEU

— CryptoQuant.com (@cryptoquant_com) August 28, 2023

Bitcoin-reserves op Amerikaanse beurzen dalen

CryptoQuant ziet een aantal opvallende ontwikkelingen die wijzen op de institutionele adoptie van Bitcoin. Bijvoorbeeld het feit dat de Bitcoin-reserves op niet-Amerikaanse beurzen zijn gestegen over het afgelopen jaar, terwijl we bij Amerikaanse beurzen juist een gigantische daling zien.

Verder zouden institutionele kopers consistent Bitcoin inkopen op dit moment. “Gegeven de hoeveelheid die van de beurzen wordt opgenomen en de stortingen en opnames van wallets, zijn instituties continu Bitcoin aan het kopen”, aldus CryptoQuant.

In augustus alleen zou het om meer dan 20.000 Bitcoin gaan, wat goed is voor ongeveer 25 procent van alle Bitcoin die zijn opgenomen bij Gemini.

Als voorbeeld hiervoor geeft CryptoQuant de 27.700 Bitcoin die uit de wallet van Gemini zijn verdwenen naar 3Fup. Deze Bitcoin zijn vervolgens verstuurd naar wallets als 1QB, 1Et en 35g. Dat zijn volgens CryptoQuant institutionele wallets.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Voor de Bitcoin koers is het een meer dan positieve ontwikkeling als institutionele beleggers zich momenteel daadwerkelijk inkopen. Op zich zou het ook niet vreemd zijn als de grote jongens op dit moment instappen, we gaan immers weer richting een halving-jaar voor Bitcoin.

De volgende halving staat voor april 2024 op de planning en meestal zien we dat Bitcoin in de maanden daarna weer aan een nieuwe bullrun begint. Het grote geld kent ongetwijfeld de cyclus van Bitcoin en er zullen investeerders zijn die zich daarop instellen.

Daarnaast hebben we op dit moment natuurlijk een veel grotere kans op een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF, wat ook de potentie heeft om de markt een niveau omhoog te tillen. Gisteren kwam daar nog goed nieuws over naar buiten, waardoor de Bitcoin koers een mooie sprong omhoog maakte.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Institutionele beleggers kopen continu Bitcoin, zo stelt CryptoQuant verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters