Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar

Het gaat niet goed met de cryptomarkt en dat zorgt ervoor dat institutionele beleggers hun geduld verliezen. De afgelopen week resulteerde dat in een record-uitstroom van 423 miljoen dollar voor de institutionele crypto-producten. Met name vanuit Canada was de uitstroom enorm met een verkoopgolf van 487,5 miljoen dollar aan digitale assets van 20 tot 24 juni.

In andere landen valt het mee

Het drama leek zich vooral in Canada af te spelen, want de andere landen noteerden onderaan de streep een plus van 70 miljoen dollar. De Amerikaanse zijde van de markt was in totaal goed voor een instroom van 41 miljoen dollar. Buiten de Verenigde Staten waren vooral Duitsland en Zwitserland goed bezig met instromen van 11 en 10,4 miljoen dollar. Ook Brazilië en Australië deden het met instromen van 1,6 en 1,4 miljoen dollar redelijk.

Alles bij elkaar moest de markt dus een uitstroom van 422,8 miljoen dollar opschrijven. Dat is de grootste uitstroom in de geschiedenis van de markt. Het vorige record werd in januari van dit jaar neergezet en stond op 198 miljoen dollar. De kans is groot dat de enorme Canadese uitstroom verantwoordelijk was voor de snoekduik van Bitcoin naar 17.760 dollar.

Jaarcijfers staan onder druk

Met de recorduitstroom van 422,8 miljoen dollar komen ook de jaarcijfers voor Bitcoin-beleggingsproducten onder druk. Op het moment van schrijven staat er voor 2022 onder de streep nog maar een plus van 26,2 miljoen dollar. Beleggingsproducten die de mogelijkheid bieden om Bitcoin te shorten genereerden afgelopen week met 15,3 miljoen dollar de grootste instroom.

Dit heeft vooral te maken met de lancering van de short Bitcoin ETF van ProShares op 22 juni. Ethereum eindigde deze week eindelijk weer eens in de plus nadat de investeringsproducten van het smart contract platform 11 negatieve weken moesten opschrijven. Over het hele jaar staan institutionele Ethereum-producten op een min van 448,3 miljoen dollar. Ethereum lijkt dit jaar dus niet heel populair onder de institutionele beleggers.   

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters