Intelligence Report bitcoin analyse #28: Capitulatie van lange- en korte termijn holders

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin. Deze week een korte market update.

Er is capitulatie van de korte én lange termijn houders van bitcoin. Dit kunnen we zien door op de bitcoin blockchain te kijken naar het gedrag van deze groepen. De on-chain informatie toont het volgende: 

De rode lijn onder nul betekent capitulatie voor de korte termijn houdersDe zwarte lijn onder nul betekent capitulatie voor de lange termijn houdersDe blauwe zone’s markeren als beide groepen capituleren

We hebben sinds de all time high 30 van de deze capitulatie dagen gehad. In de vorige halving waren dat 61 dagen, en twee halvings geleden 101 dagen voordat we de bodem vonden. 

Hebben we de bodem gehad?

De twee hoofdfactoren zijn de crypto bank-run en de macro-economische situatie. Hoewel de risicomijdende markt blijft voortduren, lijkt het erop dat de absolute crypto gekte weer aan het kalmeren is.

Verschillende yield-platformen met bitcoin als onderpand – die zorgde voor enorme prijs druk vanwege liquidaties – zijn in de afgelopen dagen uit de brand geholpen. De kans zit er natuurlijk in dat we later wat verder zakken, maar het zou wel eens kunnen zijn dat we een voorlopige bodem gehad hebben; we zijn namelijk terug gekaatst van de Floor (een bodemindicator).

Verder lezen?

Wil jij de bijbehorende tekst en de andere grafiek ook bekijken? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.


Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

The post Intelligence Report bitcoin analyse #28: Capitulatie van lange- en korte termijn holders appeared first on BTC Direct | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters