Interesse van traditionele financiële wereld in crypto is niet verdwenen

De cryptowereld mag zich momenteel in het midden van een hevige winter bevinden, maar dat betekent niet dat de traditionele financiële wereld zijn aandacht verlegt. John Wu van Ava Labs geeft aan dat traditionele spelers blijven plakken en invloed blijven uitoefenen op de industrie.

Ethereum sidechain Avalanche

Ava Labs is de ontwikkelaar van de Ethereum sidechain Avalance, een smart contract platform met een focus op duurzaamheid en snelheid in de DeFi-wereld. Onder andere Sushi Swap en Nexo zijn op Avalanche gevestigd. De afgelopen 24 uur waren met name succesvol voor de Avalanche token (AVAX), want het mocht een plus van 9 procent opschrijven. Daarmee heeft het project een market cap van meer dan 6 miljard dollar.

Directeur John Wu geeft aan dat bedrijven als JPMorgan Chase en Société Générale-Forge, een zusterbedrijf van één van de grootste zakenbanken in Frankrijk, voorbeelden zijn van hoe traditionele financiële instellingen nog altijd innoveren tijdens de cryptowinter. Daarmee leggen zij volgens John Wu de stapstenen voor de verdere adoptie van crypto neer. “Hun interesse is zeker niet verdwenen”, aldus Wu tegenover Decrypt.

JPMorgan heeft eigen stablecoin

JPMorgan gebruikt met de JPM Coin al een eigen stablecoin die 1 op 1 gedekt is door de Amerikaanse dollar. Hiermee helpt het institutionele klanten in het faciliteren van transacties. John Wu beschouwt dat project als een belangrijke opstap voor institutionele beleggers die op zoek zijn naar eenvoudige manieren om de cryptowereld binnen te treden.

Verder refereert John Wu naar de recente poging van JPMorgan, in samenwerking met de Monetary Authority of Singapore en DBS Bank Limited, om een DeFi-project rondom leningen voor financiële instellingen uit de grond te stampen. “Er zijn momenteel enorme asset managers die de mogelijkheden om blockchain en getokeniseerde assets te gebruiken”, aldus een optimistische Wu.

Als laatste vertelt John Wu over een lening van 30 miljoen dollar in DAI aan de Société Générale-Forge. De Franse zakenbank gaat voor de lening betalen door het uitgeven van zogenaamde OFH tokens. Die tokens vertegenwoordigen een digitale versie van door hypotheken gedekte obligaties met een AAA-beoordeling van Fitch.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Interesse van traditionele financiële wereld in crypto is niet verdwenen verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters