Investeerder Ray Dalio: “Bitcoin is geen goede concurrent van goud”

Volgens miljardair en investeringslegende Ray Dalio is Bitcoin een geweldige bescherming tegen inflatie, maar geen goede concurrent van goud. In een recent interview met de Economic Times erkende Ray Dalio de potentie van digitale assets en in het bijzonder Bitcoin, waarbij hij onder andere de indrukwekkende rendementen van de afgelopen tien jaar benoemde.

“Bitcoin heeft onopgeloste problemen”

De 72-jarige Amerikaanse investeerder constateert dat de absolute schaarste van 21 miljoen Bitcoin het vergelijkbaar maakt met andere universeel geaccepteerde inflatiebeschermingen als goud. Ray Dalio ziet centrale banken Bitcoin echter niet snel adopteren als reserve-asset, vanwege bepaalde problemen als privacy en verboden die in sommige landen heersen.

“Het feit dat transacties getraceerd kunnen worden is een probleem. Cryptocurrency’s kunnen gecontroleerd en uitgeschakeld worden, en ze kunnen illegaal gemaakt worden als ze een alternatief blijken voor fiatgeld. Zodoende denk ik dat ze om verschillende redenen niet door centrale banken gekocht zullen worden”, aldus Ray Dalio over onder andere Bitcoin.

Geen goede concurrent van goud

Hoewel Ray Dalio ervan overtuigd is dat investeerders digitale assets als Bitcoin in hun portfolio moeten hebben, constateert hij dat goud goed functioneert als bescherming tegen inflatie. Daarnaast redeneert hij dat de totale marktwaarde van Bitcoin nog altijd lager is dan dat van Microsoft, wat het een minder aantrekkelijke store of value maakt dan goud.

De miljardair is echter optimistisch over de groeipotentie van de industrie voor de komende 10 jaar. “Ik denk dat goud een betere bescherming tegen inflatie is, we zitten echter in een nieuw tijdperk en daarbij kunnen ook NFTs en dat soort dingen een rol spelen. Het is een concurrent, maar geen goede […] maar we zullen het moeten uitvogelen. Het zal zich de komende 5 tot 10 jaar ontwikkelen”, aldus Dalio.

Het belang van diversificatie

Verder wees de investeringslegende op het veranderende wereldwijde economische klimaat. Volgens Ray Dalio is het wijs om op dit moment een divers portfolio van investeringen aan te houden. Iedere investeerder moet volgens de Amerikaan crypto, goud en andere traditionele assets in zijn of haar portfolio aanhouden om het te versterken tegen inflatie.

“Ik denk dat het een vergissing is om al je eieren in één mandje te bewaren en bijvoorbeeld geen goud in je portfolio te hebben of alleen goud en geen Bitcoin”, aldus Ray Dalio die dus zeker geen tegenstander van Bitcoin meer is.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Investeerder Ray Dalio: “Bitcoin is geen goede concurrent van goud” verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters