Investeerder zet $2 miljoen in op Bitcoin koers van $1 miljoen binnen 90 dagen

Balaji Srinivasan, de voormalige Chief Technology Officer van Coinbase, gelooft heilig in de toekomst van Bitcoin. Zodanig dat hij op 17 maart besloot om 2 miljoen dollar te wedden op een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar binnen 90 dagen. Volgens Srinivasan zal de Verenigde Staten binnen afzienbare tijd ten onder gaan aan hyperinflatie en gaat Bitcoin daar gigantisch van profiteren.

Here are the remaining references, as Twitter has a limit on the number of links in one post.

I am moving $2M into USDC for the bet. I will do it with Medlock and one other person, sufficient to prove the point. See my next tweet. Everyone else should https://t.co/R3lQp7Ffdthttps://t.co/KFnHvotLpK pic.twitter.com/ABxBmYmv9i

— Balaji (@balajis) March 17, 2023

1 miljoen dollar voor 17 juni

Als Srinivasan de weddenschap wil winnen, dan moet de Bitcoin koers voor 17 juni op 1 miljoen dollar uitkomen. Gebeurt dat niet, dan krijgt zijn tegenstander, ene Medlock, 1 miljoen dollar aan USD Coin (USDC). Overigens hoeft Medlock niet eens 1 miljoen dollar in te zetten, maar 1 Bitcoin.

Wat dat betreft neemt hij dus ook een stuk minder risico met deze weddenschap. Als Bitcoin op die datum daadwerkelijk 1 miljoen dollar waard is, dan kan Balaji Srinivasan zijn 1 miljoen dollar aan USDC en 1 Bitcoin houden.

Alles bij elkaar is het een beetje een vreemde weddenschap van Balaji, aangezien hij van die 1 miljoen dollar nu ook heel veel Bitcoin kan kopen, die volgens hem dus flink in waarde gaan stijgen de komende 90 dagen.

Naast de weddenschap met Medlock, doe Srinivasan het met nog één andere persoon. “Ik doe het met Medlock en iemand anders, dat is genoeg om mijn punt te bewijzen. De rest moet gewoon Bitcoin kopen”, aldus de investeerder.

Nog een lange weg te gaan

Voordat we Balaji Srinivasan kunnen feliciteren, wat we natuurlijk graag zouden doen, heeft Bitcoin nog wel een lange weg te gaan naar de koers van 1 miljoen dollar. Op het moment van schrijven vechten de bulls om de grens van 27.000 dollar.

Met die koers zitten we zelfs nog ver van de all-time high van 69.000 dollar van november 2021. Het is leuk om over koersen van 1 miljoen dollar na te denken, maar op dit moment lijkt daar nog helemaal geen reden toe.

Het is Bitcoin gelukt om in 2023 ruim 60 procent aan zijn market cap toe te voegen, maar dat is allemaal niet zo spannend vergeleken met de voorspelling van Srinivasan.

Eigenlijk zou het al ongelooflijk zijn als Bitcoin een kwart van de weddenschap weet te bereiken voor 17 juni. Een koers van 1 miljoen dollar lijkt compleet onrealistisch, maar we hebben gekkere dingen gezien in deze industrie.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Investeerder zet $2 miljoen in op Bitcoin koers van $1 miljoen binnen 90 dagen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters