Investeerders halen hun Bitcoin van exchanges af en dat is een goed teken

De uitstroom van Bitcoin bij de grote beurzen gaat weer de goede kant op. Waar we een tijd lang te kampen hadden met grote instromen, lijken investeerders nu weer meer Bitcoin van de beurzen weg te halen om ze naar een eigen wallet te sturen.

Dat is een goed teken, want dat zou kunnen betekenen dat we de bodem hebben aangetikt en vanaf nu omhoog mogen kijken. Met een koers van 31.805 dollar noteert Bitcoin voor de afgelopen 7 dagen in ieder geval een plus van 7,78 procent.

Investeerders in accumulatie modus

Als we de data van Glassnode mogen geloven, dan is er deze week een stuk meer Bitcoin van de grote beurzen verdwenen dan ingestroomd. De instromen tellen deze week op tot 1,1 miljard dollar, wat een relatief hoog getal is. Maar de uitstromen zijn nog hoger. In totaal hebben Bitcoin investeerders meer dan 1,4 miljard dollar aan Bitcoin van de beurzen afgehaald. Netto komen we daarmee op een uitstroom van 325,3 miljoen dollar aan Bitcoin.

📊 Daily On-Chain Exchange Flow#Bitcoin $BTC
➡️ $1.1B in
⬅️ $1.4B out
📉 Net flow: -$325.3M#Ethereum $ETH
➡️ $476.0M in
⬅️ $487.0M out
📉 Net flow: -$11.0M#Tether (ERC20) $USDT
➡️ $510.1M in
⬅️ $383.7M out
📈 Net flow: +$126.4Mhttps://t.co/dk2HbGwhVw

— glassnode alerts (@glassnodealerts) May 31, 2022

Dezelfde trend zien we bij Ethereum. In totaal ging er 476 miljoen dollar aan Ethereum richting de beurzen, maar verdween er voor 487 miljoen dollar aan Ethereum van de beursplatformen. Daarmee komt Ethereum ook op een netto-uitstroom terecht. Die is met 11 miljoen dollar wel een stuk kleiner dan die van Bitcoin. Deze gegevens worden ondersteund door een netto-instroom van Tether (USDT) dat vaak gebruikt wordt om crypto te kopen.

Bitcoin whales mengen zich in het koopgeweld

Het is geen verrassing om te zien dat de grote whales juist toeslaan op het moment dat de Bitcoin koers zwakte toont. Voor hen is dit een kans om relatief goedkoop veel Bitcoin op te slokken. Ook tijdens deze fase van accumulatie zien we dat de whales gulzig meedoen aan het opkopen van Bitcoin. Het aantal adressen met meer dan 10.000 Bitcoin heeft met 97 adressen het hoogste punt in 15 maanden tijd bereikt.

Ook het gedeelte van de Bitcoin supply die in de laatste 1 tot 3 maanden actief is geweest daalde naar het laagste punt in zes maanden tijd. Iets meer dan 1,19 miljoen Bitcoin zijn in de afgelopen 1 tot 3 maanden van adres gewisseld. De rest staat dus al langer dan dat op hetzelfde adres, waarschijnlijk in de wallet van een hodler. Steeds meer gegevens wijzen erop dat we de bodem hebben bereikt. Dat zien we ook voorzichtig terug in de koers die inmiddels boven de 31.000 dollar handelt.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Investeerders halen hun Bitcoin van exchanges af en dat is een goed teken verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters