Is Bitcoin Klaar Voor een Grote Prijsstijging?

De volatiliteit in de cryptomarkt lijkt eindelijk wat toe te gaan nemen. Bitcoin (BTC) handelde tijdens de handelsuren in Oost-Azië dichtbij $29.404, terwijl Ether met 0,66% daalde naar $1.864.

QCP Capital verwacht meer volatiliteit en mogelijk een significante BTC-prijsstijging tegen het jaar einde. Ook Mike Novogratz van Galaxy Digital is bullish na de ETF-aanmelding van Blackrock en benadrukt de steun van Larry Fink.

Volatiliteit en mogelijke stijging van BTC verwacht

Bitcoin (BTC) schommelde recentelijk net onder de $29.500 en uiteindelijk sloot het op $29.404. Volgens de trendindicator van CoinDesk, een hulpmiddel dat de richting van de markt aangeeft, is Bitcoin momenteel neutraal gepositioneerd. Ondertussen daalde Ether, de op een na grootste cryptocurrency, licht met 0,66% en eindigde op $1.864.

QCP Capital, een bedrijf uit Singapore, geeft aan dat we ons momenteel in een periode bevinden waarin mensen meer Bitcoin opkopen. Ze suggereren ook dat de markt zich klaarmaakt voor grotere prijsschommelingen en dat de prijs van Bitcoin aanzienlijk zou kunnen stijgen tegen het einde van het jaar.

Bitcoin dagelijkse grafiek. (CoinDesk Index)

Novogratz’ Positieve Houding ten opzichte van Bitcoin

Mike Novogratz, oprichter en CEO van Galaxy Digital, sprak met grote lof over Bitcoin na de recente ETF-aanvraag. Novogratz benadrukte het belang van Larry Fink’s steun aan Bitcoin en beschreef het als een cruciaal moment.

“Larry was oorspronkelijk een scepticus, maar kijk nu eens naar hem! Hij proclameert luid en duidelijk dat Bitcoin een wereldwijde valuta kan worden waar mensen overal ter wereld op kunnen vertrouwen!” aldus een opgewonden Novogratz, die standvastig in zijn geloof in Bitcoin blijft vanuit zijn thuisbasis in New York.

Verder deelde Novogratz zijn visie op een ideale beleggingsportefeuille voor jonge beleggers die bereid zijn om wat risico te nemen. Hij stelde voor om te investeren in een mix van Alibaba-aandelen, zilver, goud, Bitcoin en Ether.

Parallel hieraan, wijst Joe DiPasquale, CEO van BitBull Capital, erop dat Bitcoin heeft laten zien dat het bestand is tegen zowel macro-economische als technische uitdagingen, waaronder de recente Curve Finance exploit. Volgens DiPasquale heeft deze veerkracht bijgedragen aan de aanhoudend positieve sfeer op de cryptomarkt.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Is Bitcoin Klaar Voor een Grote Prijsstijging? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters