Jim Cramer waarschuwt voor turbulentie op de markten

CNBC-persoonlijkheid Jim Cramer zegt dat de stijgende olieprijzen een vloedgolf aan inflatie kunnen veroorzaken binnen de Amerikaanse economie. In een nieuwe aflevering van zijn Mad Money show zegt Cramer dat de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) er deze week mogelijk weer voor kiest om de rentes te verhogen.

De beslissing over de Amerikaanse rente krijgen we woensdagavond om 20.00u Nederlandse tijd te horen. Om 20.30u volgt de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell over het besluit.

Wat zijn de verwachtingen?

Waar de markt verwacht dat de Federal Reserve woensdag aankondigt dat ze de rente op 5,50 procent houden, voorziet Cramer juist een nieuwe renteverhoging. Dit baseert de analist op de olieprijs, die van 69 naar meer dan 90 dollar is gestegen sinds juni.

“Powell maakt zich veel meer zorgen over het stoppen van de inflatie dan het bewaken van de economische stabiliteit. Hij moet tegen de stroming in zwemmen en zich afvragen of de inflatie nog wel zakt, terwijl de olieprijzen gigantisch stijgen”, aldus Cramer.

Als die onverwachtse renteverhoging komt, dan verwacht Cramer flinke turbulentie voor de financiële markten. “Het komt erop neer dat er een rentevergadering van de Federal Reserve aankomt waar niemand zich zorgen over lijkt te maken; om die reden kan het handig zijn om je voor te bereiden op wat turbulentie”, aldus Cramer.

De reputatie van Cramer

De reputatie van Cramer binnen de Bitcoin-gemeenschap is overigens niet om over naar huis te schrijven. Door de jaren heen zat de analist er zo vaak naast, dat hij een soort grap (meme) is geworden binnen de gemeenschap. Om die reden is er zelfs een Inverse-Cramer ETF in het leven geroepen.

Dat is een beleggingsproduct wat precies het tegenovergestelde van Jim Cramer doet. Daar was de analist van CNBC uiteraard niet heel blij mee, gezien zijn giftige reacties op dit soort grappen.

Inverse Cramer ETF (SJIM): +12.14% for August 🤯👍🏼

Source: Bullish Rippers pic.twitter.com/Ho700xQl67

— Mario Alberto 🔋 (@MarioVe51208288) September 9, 2023

Voor de maand augustus scoorde de Inverse Cramer ETF in ieder geval een plus van 12,14 procent. Dat had je dus kunnen verdienen als je tegen de adviezen van Cramer in zou gaan.

Op dit moment verwacht de analist van CNBC dus turbulentie voor de markt en mogelijk die renteverhoging van de Federal Reserve op woensdag. Voor nu lijkt dat onwaarschijnlijk, maar er zijn gekkere dingen gebeurd in de financiële wereld. Bepaalde dingen kunnen we nooit helemaal uitsluiten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Jim Cramer waarschuwt voor turbulentie op de markten verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters