JP Morgan verwacht flinke crypto koersstijging

De Amerikaanse investeringsbank J.P. Morgan verwacht een sterke rally op de markten voor risicovolle activa zoals cryptocurrecies.

Bitcoin en Ethereum koersen dalen in aanloop naar een nieuwe renteverhoging

Uit de gegevens blijkt dat de agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve tot nu toe onvoldoende is om de inflatie te beteugelen. Als gevolg hiervan zal de centrale bank naar verwachting een extreem agressieve houding aannemen en de rente nog verder opschroeven.

Als gevolg van de flinke renteverhogingen is de Bitcoin koers in de afgelopen zeven dagen met meer dan 12 procent gedaald waardoor de koers tot onder de 20.000 dollar is gedaald. De Ethereum prijs heeft een nog scherpere daling meegemaakt. De grootste altcoin heeft namelijk meer dan 20 procent van zijn waarde verloren in de afgelopen week.

Analisten van JP Morgan zijn echter van mening dat de bodem van de cryptomarkt en de aandelenmarkt dichtbij is. Analist Marko Kolanovic, zegt dan ook dat hij bullish is over de markt. Kolanovic wijst op de prestaties van bedrijven die beter dan verwacht zijn om zijn sentiment te ondersteunen. De lage beleggerspositionering zal de markt ook op de lange termijn helpen.

Wat zal het besluit van de Federal Reserve zijn?

Kolanovic is van mening dat de Federal Reserve (de centrale bank van Amerika) begin 2023 zal beginnen met het verlagen van de rente. Hij zegt dat de kans vrij groot is dat de aandelen en cryptomarkt op dat moment flink zullen stijgen.

De Federal Reserve zal morgen (21 september) tijdens de FOMC-vergadering een besluit nemen over de volgende renteverhoging. De meeste analisten verwachten een renteverhoging van 75 basispunten, anderen denken echter dat de rente misschien wel met 100 basispunten wordt verhoogd.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht JP Morgan verwacht flinke crypto koersstijging verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters