JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt

JPMorgan CEO Jamie Dimon haalde recent het nieuws door te roepen dat hij Bitcoin en crypto zou verbieden als hij het voor het zeggen had. Volgens Jamie Dimon is het faciliteren van criminaliteit “de enige echte toepassing” voor de technologie. Grappig, want zijn zakenbank kreeg sinds het jaar 2000 al voor 39,3 miljard dollar aan boetes.

Het over-overgrote deel van de criminaliteit vindt nog altijd plaats in het traditionele financiële circuit, onder de vleugels van figuren als Jamie Dimon…

38 miljard dollar aan boetes op het conto van Jamie Dimon

Jamie Dimon staat sinds 2005 aan het roer als CEO bij JPMorgan en sindsdien kreeg de bank voor ongeveer 38 miljard dollar aan boetes te verwerken.

“Als we het over een hypocriet persoon hebben…”, zegt crypto-advocaat John Deaton.

Talk about being a fucking hypocrite! Who’s the criminal Jamie Dimon? Let me ask you a question: In the last 5 years when @jpmorgan has been FINED over THIRTY FIVE BILLION DOLLARS ($35,000,000,000) for illicit and fraudulent activities, did any of your staff use #Bitcoin or… https://t.co/DF2B4SkbwD

— John E Deaton (@JohnEDeaton1) December 6, 2023

Het lijkt er eerder op dat figuren als Jamie Dimon bang zijn voor de opkomst van Bitcoin en een harde geldstandaard. Waarom? Omdat zij hun geld verdienen dankzij de inflatie in het traditionele financiële systeem.

Onder een harde geldstandaard zou het veel lastiger voor ze zijn om het volk te belasten via inflatie. Wat dat betreft is het niet vreemd dat figuren als Jamie Dimon zo fel tegen de opkomst van Bitcoin zijn, maar gelukkig hebben zij het niet voor het zeggen.

JPMorgan verbonden aan cocaïnehandel?

Het internet vergeet gelukkig niets en wat dat betreft is het heel gevaarlijk om je in het moderne tijdperk hypocriet op te stellen.

Jamie Dimon seems confused…

He says the only people who use #Bitcoin are criminals, traffickers, and money launderers…

But he’s actually just describing JP Morgan and their clients. pic.twitter.com/KKh9m63nAa

— Walker⚡️ (@WalkerAmerica) December 7, 2023

Zo haalt WalkerAmerika er op Twitter even een paar headlines bij waar JPMorgan de hoofdrol in speelde als het om miljarden-criminaliteit gaat. De zakenbank was bijvoorbeeld de hoofdrolspeler in de grootste cocaïnevangst ooit door de Amerikaanse autoriteiten.

In juli 2019 werd er voor 1,3 miljard dollar aan cocaïne ingenomen van een schip van een fonds dat in handen is van JPMorgan. Verder heeft de zakenbank ook zijn eigen token, wat het een beetje hypocriet maakt om te bashen op crypto.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters