JPMorgan CEO Jamie Dimon voorspelt hogere rentes van Federal Reserve

JPMorgen CEO Jamie Dimon, een legende binnen de financiële wereld, waarschuwt investeerders over de inflatie en een potentiële economische crisis. In zijn laatste jaarlijkse aandeelhoudersbrief voor JPMorgan schrijft Dimon dat de bank zich voorbereidt op hogere rentes en een hogere en plakkerige inflatie.

Slecht nieuws voor crypto

Dimon is in zijn schrijfwerk niet enthousiast over de toekomst van crypto en memestocks. Volgens hem gaan beide asset-klassen binnenkort de consequenties voelen van 10 jaar aan quantitative easing (QE) en de snelle uitbreiding van de geldhoeveelheid.

“Deze periode van QE veroorzaakte ook een buitensporige hoeveelheid liquiditeit, wat zonder twijfel de koers van verschillende asset-klassen opdreef. Van aandelen en obligaties tot crypto, memestocks, vastgoed en andere investeringen”, aldus Jamie Dimon.

Volgens de bankier doen investeerders er goed aan om zich voor te bereiden op nog veel hogere rentes, omdat hij verwacht dat de economie een recessie in de stijl van de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw te wachten staat.

“Als de inflatie langer hoog blijft, dan is de Federal Reserve misschien gedwongen om de rente verder te verhogen, ondanks de bankencrisis”, zo gaat Dimon verder. Dat zou een scenario zijn wat niet heel positief is voor Bitcoin en de rest van de cryptomarkt.

Niet iedereen volgt Dimon

Jamie Dimon mag binnen de bankenwereld dan een legende zijn, maar dat betekent niet dat iedereen hem blind volgt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Raoul Pal, die al sinds het einde van 2022 roept om een pauze van de Federal Reserve. Volgens Pal gaat de Federal Reserve op dit moment al te ver met zijn renteverhogingen en zijn renteverlagingen op hun plaats.

Cathie Wood, de CEO van Ark Invest, voorspelde dat Bitcoin en blockchain-technologie als de best presterende assets naar voren komen zodra de Federal Reserve van koers wijzigt.

Om dat voor elkaar te krijgen moet toch echt de inflatie naar 2,0 procent of de economie moet dusdanig wankelen dat de Federal Reserve de rente wel moet verlagen om erger te voorkomen. Op dit moment is er nog zeker geen sprake van een dergelijke crisis.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht JPMorgan CEO Jamie Dimon voorspelt hogere rentes van Federal Reserve verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters