Kan Bitcoin nog naar 12.000 dollar vallen voor de volgende bullrun?

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe verwacht niet dat Bitcoin voor de volgende bullrun nog naar 12.000 dollar kan corrigeren. Er zijn veel analisten die dat op dit moment nog roepen, mogelijk op basis van de macro-economische omstandigheden, maar de Nederlander gelooft daar niet in.

Investors Perspective in Crypto Markets Follows History

I’ve seen many people suggesting that we’ll see Bitcoin drop to $12,000 and altcoins to have another capitulation. I don’t think we’ll have that and in this post I’ll explain why. 👇

Altcoin investors are slowly losing… pic.twitter.com/eP6pR14Zr5

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) August 3, 2023

Zelfs een crash van de markt voor altcoins is volgens hem uitgesloten voor de start van een nieuwe bullrun.

Bearmarkt van twee jaar voor altcoins

In een nieuwe tweet deelt Van de Poppe zijn visie en stelt hij dat altcoin-investeerders langzaam hun hoop in de markt verliezen; vanwege het gebrek aan koersbewegingen dat we momenteel zien. De analist constateert dat veel altcoins sinds mei 2021 in een neerwaartse trend zitten, wat betekent dat we een bearmarkt van ruim 2 jaar achter de rug hebben.

Volgens de analist is die lange bearmarkt het gevolg van de verschillende aanvallen die het ecosysteem in 2022 moest verwerken. Onder andere via de financiële toezichthouder van de Verenigde Staten (de SEC), de implosie van FTX en bijvoorbeeld het omvallen van Terra.

Met name de ‘beschermende rol’ van overheidsinstanties als de SEC kan volgens Van de Poppe het ecosysteem beschadigen. Ze proberen investeerders te beschermen, maar brengen volgens hem vooral onzekerheid met zich mee.

Slecht sentiment op social media

De mensen die momenteel het hardste roepen dat Bitcoin nog naar 12.000 dollar zal afdalen en altcoins een vergelijkbaar lot staat te wachten; zijn volgens Van de Poppe mensen die pas in 2021 voor het eerst zijn ingestapt.

Hij denkt dat deze mensen de pijn van hun slinkende portfolio beginnen te voelen en om die reden een continuatie van de bearmarkt verwachten. De psychologie van de markt leert ons dat mensen dit vaak doen, omdat ze hun verwachtingen voor de toekomst baseren op historische data.

Van de Poppe is het er echter niet mee eens dat de neerwaartse trend oneindig doorgaat. Hij adviseert investeerders vooral om rustig te blijven, geduld te tonen en de stappen van de grote financiële instellingen te volgen (denk bijvoorbeeld aan het grote BlackRock).

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Kan Bitcoin nog naar 12.000 dollar vallen voor de volgende bullrun? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters