Kan Bitcoin, Onder Invloed van de Bitcoin ETF, Spoedig de $40.000 Bereiken?

De prijs van Bitcoin (BTC) heeft de psychologische grens van $30.000 doorbroken, een indrukwekkende stijging van 21% sinds Blackrock op 15 juni zijn Bitcoin ETF-aanvraag indiende bij de Amerikaanse SEC. Hieruit rijst de vraag: Zou de prijs bij een goedkeuring kunnen stijgen tot $40.000?

Het belang van Blackrock’s ETF-aanvraag

De onmiskenbare rally lijkt te worden aangedreven door institutionele beleggers, en kan voornamelijk worden toegeschreven aan Blackrock’s Bitcoin ETF-aanvraag. Een Exchange-Traded Fund (ETF) is een financieel product dat de prijs van een asset volgt en het voor beleggers mogelijk maakt om er blootstelling aan te krijgen zonder het direct in hun bezit te hebben.

Bij goedkeuring zou Blackrock’s Bitcoin ETF het mogelijk maken om Bitcoin indirect te verhandelen op traditionele beurzen, vergelijkbaar met aandelen, goud en indexfondsen. Ter illustratie, bij de lancering van het goud-ETF in 2004 stond de prijs van goud op $699. Binnen 5 jaar bereikte goud een nieuw record van $2.450.

Veel institutionele beleggers verwachten dat Blackrock’s Bitcoin ETF een vergelijkbare impact zal hebben op de BTC-prijs.

Goudprijsgegevens 2004 – 2023 – Bron: TradingView

Institutionele beleggers zetten in op Bitcoin

On-chain data onthullen dat institutionele beleggers sinds de bekendmaking van de Bitcoin ETF-aanvraag bullish posities innemen op BTC. De handelsactiviteit van ‘whales’ is gedurende drie opeenvolgende dagen toegenomen: van 17 tot 20 juni steeg het aantal grote transacties van 11.360 naar 16.360, een aanzienlijke toename van 47% in slechts drie dagen.

Het aantal grote transacties en de BTC prijs – Bron: IntoTheBlock

Dit soort grote transacties geven een inkijk in de handelsactiviteiten van institutionele beleggers en vermogende particulieren, door het dagelijkse aantal bevestigde transacties van meer dan $100.000 op te tellen. Dit suggereert dat de recente ETF-aanvraag mogelijk een cruciale rol heeft gespeeld in het versterken van het vertrouwen van institutionele beleggers in BTC.

De mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF kan worden gezien als een belangrijke stap naar algemene acceptatie en legitimatie van Bitcoin als een activaklasse.

Mocht alles volgens schema verlopen en als institutionele beleggers blijven instappen, dan zou BTC mogelijk op niet al te lange termijn de grens van $40.000 kunnen overschrijden.

BTC-prijsvoorspelling

Terwijl we vooruitblikken op de mogelijke ontwikkelingen van de BTC-prijs, bieden de IOMAP-gegevens van IntoTheBlock inzicht in enkele mogelijke scenario’s.

Er is een solide basis gevestigd voor de BTC-prijs boven de $27.000. Zolang BTC zich blijft bewegen binnen het bereik van $26.400 – $27.400, lijkt het zeer waarschijnlijk dat het een nieuwe piek kan bereiken in 2023.

Het eerste obstakel dat BTC moet overwinnen is de weerstand bij $29.500. Als BTC erin slaagt om dit niveau te doorbreken, dan kan het mogelijk vrij soepel doorgroeien naar het niveau van $33.000, aangezien er in die zone minder weerstand wordt verwacht.

Blackrock Bitcoin prijsvoorspelling – Bron: IntoTheBlock

Aan de andere kant, mocht BTC onverwacht dalen tot onder de $26.000, dan zou het kunnen wijzen op de start van een nieuwe bearish trend. Maar het is belangrijk om op te merken dat BTC een stevige ondersteuning heeft rond de $26.400. Als deze ondersteuning niet standhoudt, dan bestaat de kans dat BTC verder terugvalt tot onder de $25.000.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Kan Bitcoin, Onder Invloed van de Bitcoin ETF, Spoedig de $40.000 Bereiken? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters