Kan een sterke aandelenmarkt Bitcoin naar 47.000 dollar opdrijven?

De grootste aandelenindices van Amerika bereikten afgelopen week hun hoogste koers in 52 weken en de Nasdaq kruipt zelfs richting zijn all-time high. Verschillende componenten van de index zijn de laatste tijd flink aan het vlammen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Nvidia, dat gigantisch profiteert van de hype rondom kunstmatige intelligentie.

Maar Bitcoin en de rest van de cryptomarkt blijven vooralsnog achter. Kan daar verandering in komen?

Bitcoin blijft achter

Normaal gesproken is de correlatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse Nasdaq – de techbeurs van het land – ijzersterk, maar op dit moment blijft de digitale munt achter. In de onderstaande grafiek is te zien hoe de twee over het algemeen in tandem bewegen, maar dat de Bitcoin bulls er momenteel niet in slagen om de Nasdaq te volgen.

Dat heeft waarschijnlijk te maken met de hype rondom kunstmatige intelligentie, waar Bitcoin niet echt een rol in speelt. Over het algemeen ziet het hele investeringsklimaat er voor zowel Bitcoin als voor de aandelenindices namelijk niet bullish uit.

Het is je immers vast niet ontgaan dat de Amerikaanse centrale bank het afgelopen jaar agressief de rente verhoogde om de inflatie te beteugelen. Dat heeft voor zowel aandelen als Bitcoin voor een hoop tegenwind gezorgd.

Zodra de hype rondom kunstmatige intelligentie overwaait of een climax bereikt, is de kans groot dat aandelen weer een beetje wegzakken en wellicht vlucht dat kapitaal dan weer richting Bitcoin en andere alternatieve assets.

Koersexplosie voor Bitcoin?

Als Bitcoin erin slaagt om de Nasdaq weer te volgen, zoals het dat in het verleden vaker deed, dan kan er zomaar een parabolische rally beginnen. Die rally moet dan wel snel starten, want zodra de aandelenindices leeglopen kan het feestje snel voorbij zijn.

Op basis van de bovenstaande grafiek zou het niet lang meer moeten duren voordat Bitcoin de achtervolging inzet. Resultaten uit het verleden bieden echter geen garanties voor de toekomst.

Vaak zie je dat het heden enigszins rijmt met het verleden, maar er kunnen altijd onverwachtse dingen gebeuren. Voor nu lijkt het negatieve macro-economische klimaat de Bitcoin koers onder de duim te houden en er moet veel veranderen om daar een omslag in te krijgen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Kan een sterke aandelenmarkt Bitcoin naar 47.000 dollar opdrijven? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters