Koersdalingen voor memecoins door potentiële correctie voor Bitcoin?

De populaire analist Benjamin Cowen denkt dat een correctie van Bitcoin in augustus of september gigantische koersdalingen voor memecoins kan veroorzaken. In een nieuwe video deelt Cowen dat Bitcoin momenteel nog boven zijn 20-weekse voortschrijdende gemiddelde en 21-weeks exponentieel voortschrijdend gemiddelde handelt; maar dat een daling aanstaande is.

Cowen verwacht dat Bitcoin binnen 2 maanden door deze steunlijnen zakt.

Waarom zorgt dat voor dalingen bij memecoins?

Als Bitcoin onder de in de inleiding benoemde steunpunten valt, dan verwacht Cowen een correctie die de hele markt te grazen neemt; altcoins krijgen het zwaar en vooral memecoins moeten het volgens hem bezuren.

“Ik denk nog steeds dat er veel troep in omloop is. Veel memecoins en die moeten doorgespoeld worden. Bitcoin krijgt dat normaal gesproken voor elkaar door onder de twee genoemde lijnen te sluiten in Q3 van het jaar voor de halving“, aldus Cowen.

“Als je denkt dat het ditmaal anders zal verlopen, dan raad ik je aan naar de aandelenmarkt te kijken; want als die een teken van een correctie geeft, dan zorgt dat normaal gesproken voor een daling bij Bitcoin“, zo spreekt de analist verder.

Komt er een correctie voor Bitcoin?

Als de S&P 500, de belangrijkste aandelenindex an de Verenigde Staten, geen correctie krijgt is er volgens Cowen een kans dat we de genoemde lijnen weten te behouden. Maar als de seizoens-correctie die normaal gesproken opkomt rond augustus/september in het jaar voor de verkiezingen, dan moet de Bitcoin koers waarschijnlijk een correctie verwerken.

Die correctie hangt mogelijk ook samen met de macro-economische omstandigheden. Het is je vast niet ontgaan dat de Amerikaanse centrale bank de afgelopen 16 maanden agressief de rente verhoogde om de inflatie omlaag te drukken.

Een hogere rente betekent dat kapitaal duurder is; wat het moeilijker maakt voor bedrijven en individuen om geld te lenen. Hoe langer de centrale bank de hoge rentes blijft aanhouden, hoe groter de kans op een recessie voor de economie en dat is op zijn beurt weer een slechte ontwikkeling voor de koers op de crypto-markt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Koersdalingen voor memecoins door potentiële correctie voor Bitcoin? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters