Koersexplosie Bitcoin in aantocht dankzij HODLERs?

Steeds meer Bitcoin verdwijnen in de zakken van doorgewinterde HODLERs die niet van plan lijken om hun digitale goud te verkopen. Op dit moment staan bijna 70 procent van alle Bitcoin al minimaal 1 jaar en in sommige gevallen zelfs meer dan 10 jaar (!) op hetzelfde adres. Zeker als we volgende jaar de BlackRock ETF én de Bitcoin Halving krijgen, staat ons mogelijk een koersexplosie van Bitcoin te wachten.

HODL Waves. Bron: LookIntoBitcoin

Koersexplosie Bitcoin in aantocht?

De exacte timing van een nieuwe koersexplosie voor Bitcoin laat zich vaak lastig voorspellen. Op basis van de geschiedenis en de halvings kunnen we daar iets over zeggen, maar zekerheid hebben we nooit. Als BlackRock bijvoorbeeld volgend jaar in februari al zijn Spot Bitcoin ETF krijgt in de Verenigde Staten, dan kan het ineens heel snel gaan.

Voor nu lijkt de Bitcoin koers wat moeite te hebben en voor het verdere verloop van 2023 zijn de verwachtingen laag; maar de bovenstaande grafiek van LookIntoBitcoin laat zien dat het HODL-leger van Bitcoin zich daar weinig van aantrekt.

Besef je dat bijna 70 procent van alle Bitcoin al 1 tot 10+ jaar op hetzelfde adres staan. Een ruime 15 procent van alle Bitcoin zijn al minstens 10 jaar niet bewogen. De kans is aanwezig dat een groot deel van deze munten zelfs voorgoed verloren zijn; wat Bitcoin nog schaarser maakt dan de meeste mensen denken.

HODL-percentage blijft groeien

Wat ook opvalt aan de grafiek is dat het HODL-percentage blijft groeien. Zelfs de implosie van FTX in november 2022 heeft het leger van Bitcoiners niet bang gemaakt. De koers zakte in die periode naar 15.500 dollar, wat vanaf de all-time high van 69.000 dollar een gigantische daling markeert, maar het leger van HODLERs gaf geen krimp.

Verder zien we dat het aantal Bitcoin in de wallets van deze HODLERs sinds de all-time high van november 2021 is blijven stijgen. Op dat moment lag het percentage op 55 procent, terwijl op dit moment dus al bijna 70 procent voor minimaal 1 jaar op hetzelfde adres staat.

Alles bij elkaar vormt dat fundamenteel gezien een bullish scenario voor Bitcoin. Er is natuurlijk meer nodig voor een bullmarkt, maar dit is voor Bitcoiners informatie om te koesteren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Koersexplosie Bitcoin in aantocht dankzij HODLERs? verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters