Komt er een Bitcoin Crash? Top Analist voorspelt Zware Klappen

De vooraanstaande analist die met opvallende nauwkeurigheid de bodem van de Bitcoin-bearmarkt in 2018 wist te voorspellen, slaat opnieuw alarm. Hij voorziet nu een potentieel zorgwekkende neerwaartse beweging van de waarde van Bitcoin.

De bearish lower high setup op de vier-uurs grafiek van Bitcoin

De anonieme analist Bluntz deelt zijn inzichten met zijn 223.600 volgers op Twitter en wijst erop dat Bitcoin op de vier-uurs grafiek een bearish lower high setup lijkt te hebben gevormd.

Bluntz legt uit dat de prijsactie van BTC op het lagere tijdsbestek aangeeft dat de leidende cryptocurrency momentum heeft verloren en nu mogelijk gereed is voor een ABC-correctie, waarbij Bitcoin onder de $28.000 zou kunnen dalen.

“Er is sprake van een opmerkelijke vorming op de vier-uurs grafiek voor BTC. Ik herzie mijn visie en anticipeer nu op een aanzienlijkere neerwaartse beweging, verder dan een eenvoudige correctie tot $29.000. Mijn huidige inschatting wijst eerder op een beweging richting het gebied van $27.000.”

Bron: Bluntz/Twitter

De bearish lower high setup op de vier-uurs grafiek van Bitcoin

De bekende, maar anonieme analist ‘Bluntz’ heeft onlangs zijn visie gedeeld met zijn omvangrijke schare van 223.600 volgers op Twitter. Hij wijst erop dat Bitcoin, volgens de vier-uurs grafiek, een potentieel bearish ‘lower high’-patroon lijkt te vertonen.

Bluntz legt uit dat de prijsactie van BTC op het lagere tijdsbestek aangeeft dat de leidende cryptocurrency momentum heeft verloren en nu mogelijk gereed is voor een ABC-correctie, waarbij Bitcoin onder de $28.000 zou kunnen dalen.

Hij zegt: “Er tekent zich een opvallend patroon af op de vier-uurs grafiek van BTC. Op basis hiervan pas ik mijn eerdere verwachtingen aan. Ik voorzie nu een aanzienlijkere neerwaartse trend, verder dan een eenvoudige correctie tot $29.000. Mijn huidige inschatting suggereert een mogelijke daling richting de $27.000-zone.”

Verwachtingen van een ommekeer en Bullish momentum

Mocht Bitcoin het voorspelde traject van de handelaar volgen, dan voorziet de analist een abrupte ommekeer voor BTC na het bereiken van zijn neerwaartse doel. De analyse van de handelaar suggereert dat deze ommekeer waarschijnlijk zal leiden tot een rally die Bitcoin boven de weerstand van $31.500 uit stuwt, op weg naar een prijspeil rond de $33.800.

Een collega-cryptocurrency-analist, bekend als Inmortal, deelt een soortgelijke visie. Ook hij ziet een mogelijk scenario waarin BTC kortstondig de psychologische steun van $30.000 doorbreekt voordat het zijn bullish dynamiek hervat. Volgens deze handelaar zou een daling onder de steungrens hoogstwaarschijnlijk een ‘bear trap’ vormen, aangezien hij voorziet dat BTC onmiddellijk zal terugveren en zal stijgen naar het niveau van $32.000.

Inmortal stelt: “Als de week begint met een plotselinge verkoopdruk die de steunlijn doorbreekt, resulteert dit vaak in een situatie waarin mensen short gaan. Wanneer ze vervolgens in de problemen komen, proberen we long te gaan om te profiteren van de daaropvolgende squeeze. Dat is het scenario waarin ik een longpositie zou innemen.”

Bron: Inmortal/Twitter

Huidige consolidatiefase als heraccumulatieperiode

Cryptostrateeg Rekt Capital is ondertussen van mening dat de huidige consolidatiefase van Bitcoin niets meer is dan een nieuwe heraccumulatieperiode, die Bitcoin voorbereidt op een uiteindelijke opwaartse uitbraak.

“Als we geduldig zijn, zullen we wellicht ontdekken dat BTC zich momenteel bevindt in een andere heraccumulatiestructuur, en dat het slechts een kwestie van tijd is.”

Bron: Rekt Capital/Twitter

Conclusie

In conclusie, analist ‘Bluntz’ voorspelt een aanzienlijke daling van Bitcoin tot $27.000, gevolgd door een mogelijke ommekeer. Deze visie wordt ondersteund door ‘Inmortal’, die ook een bullish reactie na een korte daling voorziet. Tegenovergesteld ziet ‘Rekt Capital’ de huidige fase als een voorbereiding op een toekomstige opwaartse uitbraak. Het blijft dus een onvoorspelbare situatie in de dynamische wereld van cryptocurrency.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Komt er een Bitcoin Crash? Top Analist voorspelt Zware Klappen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters