Shopping Cart 0 - 0.00$ 0

Krijgt Twitter voor Android ook ondersteuning voor bitcoin en NFT’s?

Het was al even mogelijk op Apple, maar Android lijkt nu dezelfde mogelijkheid te krijgen: fooi in de vorm van bitcoin geven op Twitter. Dit zegt Jane Manchun Wong, een in Hong Kong gevestigde technologie-onderzoeker. Zij staat bekend om het ontdekken van verborgen functies in populaire apps.

Wong deelde een screenshot die de bètaversie van de functie laat zien.

Twitter is working on bringing Bitcoin Lightning Tip Jar support to Android pic.twitter.com/5R10LltHKc

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) October 24, 2021

Achteraf onvermijdelijk

Als je achteraf terugkijkt op de stappen die Twitter heeft gezet, lijkt het allemaal zo duidelijk. Maar als gewone gebruiker merk je alleen de kleine stapjes in het proces. Zo kun je sinds mei bedragen geven aan andere twitteraars (de blauwe vinkjes-elite).

Van geld naar bitcoin

Aanvankelijk was het alleen mogelijk om geld te verzenden met behulp van gecentraliseerde betalingsproviders, zoals Venmo, PayPal en natuurlijk de Cash-app van Square. Vanaf eind augustus wordt het Lightning Network ingezet om bitcoin betalingen toe te voegen, dit was in eerste instantie alleen voor een klein groepje gebruikers.

Sinds 23 september kunnen alle gebruikers van iOS-apparaten bitcoin overboekingen doen via Twitter. Destijds zei het social mediabedrijf dat dit ook op Android uitgerold wordt, maar er werd geen exacte datum gegeven.

Volgens verschillende bronnen heeft Android een marktaandeel van 72%, dus dit kan alleen maar goed zijn voor de acceptatie van bitcoin.

NFT’s laten zien op Twitter

Daarnaast werkt Twitter aan het toevoegen van ondersteuning voor non-fungible token (NFT) authenticatie. De functie maakt het voor gebruikers mogelijk om te pronken met hun NFT’s op het sociale mediaplatform.

Twitter is working on Collectibles profile tab, NFT view and NFT details view pic.twitter.com/BrqPyvaLOp

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) October 24, 2021

Een screenshot gepost door Wong laat zien dat de social media gigant nu een speciaal tabblad voor verzamelobjecten uitprobeert. Bovendien zal de mobiele app het mogelijk maken om NFT’s te bekijken en details erover te lezen.

Op deze manier kun je onder gelijkgezinden tof doen met die ene NFT waar je veel te veel voor betaald hebt, en waar je vrienden op Instagram en Snap niets om geven.

The post Krijgt Twitter voor Android ook ondersteuning voor bitcoin en NFT’s? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters