Krijgt VS een president die pro Bitcoin is? En nee, niet Trump of Biden

Robert F. Kennedy Jr. is een Amerikaanse presidentskandidaat voor 2024, en hij staat bekend als een fervent voorstander van Bitcoin.

Wie is deze Kennedy?

Robert Francis Kennedy Jr., geboren op 17 januari 1954, is een Amerikaanse milieuadvocaat, schrijver en uiteraard lid van de Kennedy-familie. Hij is namens de Democratische Partij een van de presidentskandidaten voor 2024.

Kennedy wordt echter gezien als een controversiële figuur vanwege zijn anti-vaccinatiepropaganda en gezondheidsgerelateerde complottheorieën. Hij is de zoon van voormalig Amerikaans procureur-generaal Robert F. Kennedy en neef van president John F. Kennedy.

Kennedy bezorgd om crypto van centrale bank

Op 5 mei 2023 heeft Kennedy zijn bezorgdheid geuit over de mogelijke impact van centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s) op individuele vrijheid, democratie en financiële privacy via een reeks tweets. Zonder dat hij het weet, is dat voor ons natuurlijk een passende datum om het onderwerp vrijheid te behandelen.

The financial censorship of political enemies is something we’re used to seeing under authoritarian regimes. No one was surprised when Russia froze more than 100 bank accounts tied to opposition leader Alexei Navalny. But Canada did it too, locking more than 200 accounts of…

— Robert F. Kennedy Jr (@RobertKennedyJr) May 5, 2023

Kennedy’s verzet tegen CBDC’s komt voort uit zijn overtuiging dat ze gebruikt kunnen worden om het financiële leven van mensen te controleren, vooral als er politieke onenigheid is. Hij haalde voorbeelden aan van particuliere bedrijven zoals PayPal, Visa en Mastercard, die actie hebben ondernomen tegen individuen of organisaties onder politieke druk of uit angst voor regelgevende repercussies.

Regeringen kunnen te machtig worden zegt Kennedy

Als fervent verdediger van democratie en individuele rechten, ziet Kennedy het potentieel van CBDC’s om door regeringen te worden misbruikt als een instrument om afwijkende meningen te onderdrukken en de economie te beheersen.

De digitalisering van valuta en de opkomst van CBDC’s zouden regeringen ongekende bevoegdheden geven om financiële transacties te monitoren en te controleren, wat uiteindelijk zou leiden tot verstikking van afwijkende meningen en ondermijning van de democratie.

Kennedy noemt Bitcoin essentieel voor vrijheid

Aan de andere kant is Kennedy een groot voorstander van Bitcoin, omdat het een gedecentraliseerd alternatief biedt voor traditionele financiële systemen en mensen in staat stelt transacties uit te voeren zonder tussenkomst van de overheid.

That is why I oppose CBDCs, which will vastly magnify the government’s power to suffocate dissent by cutting off access to funds with a keystroke. That’s also why I support bitcoin, which allows people to conduct transactions free from government interference. Bitcoin has been a…

— Robert F. Kennedy Jr (@RobertKennedyJr) May 5, 2023

Hij beschouwt Bitcoin als een essentieel instrument om wereldwijd de bewegingsvrijheid van mensen te ondersteunen, vooral in landen waar politieke onrust heerst (waar is dat niet tegenwoordig).

The post Krijgt VS een president die pro Bitcoin is? En nee, niet Trump of Biden appeared first on BLOX | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters