Let op: Bitcoin en Ethereum testen op dit moment cruciale niveaus

De daling van de cryptomarkt zet zich voort, waardoor de Bitcoin prijs op dit moment het belangrijke niveau van 20.000 dollar test. Ook de Ethereum koers is gezakt naar een nieuw dieptepunt waardoor het spoedig het cruciale niveau van $1.000 zal gaan testen.

Bijna 1 biljoen dollar aan Bitcoin verdampt

De Bitcoin koers ligt op het moment van schrijven op $20.185, waardoor de marktcapitalisatie van de grootste cryptomunt naar een nieuw dieptepunt in 52 weken tijd is gezakt.

De Bitcoin koers heeft in de afgelopen week een derde van zijn waarde verloren door de uitzonderlijk hoge inflatiecijfers en een verwachte renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve.

De marktkapitalisatie van Bitcoin is gedaald van $1,27 biljoen in november 2021 tot minder dan $386 miljard vandaag. Als de Bitcoin koers vandaag onder het cruciale niveau van $20.000 zakt is de kans groot dat de koers nog veel verder omlaag zakt.

BTC prijs 1 dag per candle – Bron: Tradingview

1000 dollar niveau is cruciaal voor Ethereum

Ethereum, de op een na grootste cryptmunt ter wereld, heeft het zelfs nog zwaarder te verduren gekregen. Vandaag is de ETH koers opnieuw met 15 procent gedaald. In 7 dagen tijd is de grootste altcoin meer dan 43 procent van zijn waarde verloren.

Met een huidige marktkapitalisatie van $124 miljard, heeft Ethereum bijna 80% van zijn waarde verloren sinds de token zijn hoogste punt ooit van $4.891 bereikte in november 2021.

Ook voor Ethereum geldt dat het prijsniveau van $1.000 cruciaal is. Als de Ether koers hieronder zakt is de kans op een nog veel grotere crash enorm.

ETH prijs 1 dag per candle – Bron: Tradingview

Waarom crasht de cryptomarkt?

De belangrijkste redenen achter de enorme koerscrash zijn de aanstaande renteverhoging om de inflatie onder controle te houden. Dit zorgt voor een enorme verkoopdruk van handelaren die risico avers beleggen. Ook de verminderde activiteit op het gebied van DeFi en de ineenstorting van Celsius is een slecht teken.

Met een inflatie van 8,6% in de Verenigde Staten, zal de Federal Reserve (de centrale bank van Amerika) naar verwachting later vandaag een aankondiging doen over een mogelijke renteverhoging. Als die verhoging inderdaad zo hoog is als veel investeerders verwachten zou dit de aandelen en cryptomarkt nog verder in het rood kunnen duwen.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Let op: Bitcoin en Ethereum testen op dit moment cruciale niveaus verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters