Liechtenstein van plan om Bitcoin te accepteren als betaalmiddel

Liechtenstein is van plan om Bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor overheidsdiensten, zo weet het Duitse nieuwsplatform Handelsblatt te melden. Alle Bitcoin die Liechtenstein in de toekomst ontvang zet het waarschijnlijk meteen om in Zwitserse francs, maar het idee is natuurlijk leuk. Hiermee gaat het land El Salvador nog niet achterna, maar het is in ieder geval een stukje erkenning voor Bitcoin.

Er is hoop

In gesprek met de Duitse krant laat de Premier en Minister van Financiën van Liechtenstein, Daniel Risch, weten dat hij crypto en Bitcoin nog altijd als een riskante onderneming beschouwt. “Crypto zoals Bitcoin zijn op dit moment nog steeds te riskant. Maar die opvatting kan veranderen”, aldus Risch tegenover Handelsblatt.

Er is wat dat betreft hoop dat Liechtenstein van standpunt wisselt en ervoor kiest om een deel van de reserves van het land in Bitcoin te parkeren. Hoe tof zou het zijn als een Europees land in de voetsporen van El Salvador zou treden.

Dat is iets wat Bitcoin echt zou kunnen gebruiken. De kans daarop lijkt minimaal, maar je weet het natuurlijk nooit. Er zijn gekkere dingen gebeurd in de wereld en met de acceptatie van Bitcoin als betaalmiddel voor overheidsdiensten zet Liechtenstein in ieder geval een leuke eerste stap.

Liechtenstein en Bitcoin

Binnen de industrie wordt Liechtenstein sowieso al gezien als een gunstige vestigingsplaats. In 2016 publiceerde de financiële toezichthouder van het land richtlijnen voor bedrijven binnen de crypto-industrie, waarmee zij een hoop duidelijkheid krijgen wat betreft de behandeling van crypto binnen de wet- en regelgeving van het land.

Dat is iets waar men in de Verenigde Staten nog van kan leren. Daar heerst er zelfs anno 2023 nog een hoop onzekerheid omtrent de juridische status van met name altcoins. Het is je vast niet ontgaan dat de Securities and Exchange Commission (SEC) stevig om zich heenslaat in de Verenigde Staten en dat veel bedrijven daar last van hebben.

Het beursgenoteerde Coinbase is daar een goed voorbeeld van. Coinbase probeert zich altijd aan de regels te houden, maar heeft het alsnog lastig om aan alle regels te voldoen in de Verenigde Staten. Wat dat betreft zijn landen als Liechtenstein, hoe klein ze ook zijn, meer dan welkom voor de industrie.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Liechtenstein van plan om Bitcoin te accepteren als betaalmiddel verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters