Maandelijkse volume Bitcoin schiet voorbij belangrijke grens

Voor het eerst sinds de implosie van LUNA in mei 2022 is het maandelijkse handelsvolume in Bitcoin voorbij het jaarlijkse gemiddelde gedoken. Volgens het on-chain analysebedrijf Glassnode suggereert dit een uitbreiding in de on-chain activiteit, een verbetering van de fundamentele gezondheid van het netwerk en toont dit het groeiende nut van het Bitcoin netwerk.

The #Bitcoin monthly Transfer Volume has overtaken the yearly averaged baseline for the first time since the LUNA implosion.

This suggests an expansion in on-chain activity, typical of improving network fundamentals, and growing network utilization. pic.twitter.com/GqzfOpE7DK

— glassnode (@glassnode) June 23, 2023

De hype keert terug

Over het algemeen is het handelsvolume op de blockchain een goede manier om de mate van hype rondom Bitcoin te meten. Als het volume laag is, dan is dat vaak een slecht teken voor de digitale munt.

Hoe hoger het volume op de blockchain, hoe meer mensen op dat moment bezig zijn met de digitale munt. Op zich is het gezien de koersprestaties van Bitcoin niet onlogisch dat we dit momenteel zien.

Bitcoin ging de afgelopen week als een trein, nadat bekend werd dat het grote BlackRock een ETF op de markt wil brengen. Nu is het de vraag of de digitale munt dat momentum kan doorzetten richting de halving van april 2024.

Verhaal met twee gezichten

Wat dat betreft is het lastig om op dit moment een duidelijk pad voor Bitcoin te zien. Aan de ene kant hebben we met de aanstormende halving en de ETF-aanvraag van BlackRock een positief narratief, maar er zijn ook negatieve krachten die momenteel de koers drukken.

De voornaamste negatieve krachten zijn de nog altijd hoge inflatie en de hoge rentes, die bedoeld zijn om de inflatie te drukken. Als gevolg daarvan is er steeds minder kapitaal beschikbaar voor investeerders.

Door die hoge rentes neemt de kans op een recessie in 2023 met de dag toe, waardoor de koersen mogelijk nog een tik krijgen dit jaar. In een recessie zie je namelijk dat mensen vluchten naar assets die de rekeningen betalen en daar valt Bitcoin niet onder.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Maandelijkse volume Bitcoin schiet voorbij belangrijke grens verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters