Man steelt voor $20 miljoen aan Bitcoin van broer

Gary James Harmon uit het Amerikaanse Ohio is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar en drie maanden, nadat hij 712 Bitcoin stal die aan zijn broer toebehoorde. De jongen bekende in januari schuld voor een aantal aanklachten die hem in totaal een straf van 40 jaar hadden kunnen opleveren. Tegen de huidige koersen dragen de 712 Bitcoin van broerlief een waarde van ongeveer 20 miljoen dollar.

Wat is er gebeurd?

De 712 Bitcoin kwamen in het bezit van Harmon nadat zijn broer Larry Dean Harmon werd gearresteerd in februari 2020, voor het onderhouden van een coinmixer genaamd Helix.

Tussen 2014 en 2017 verwerkte de mixer van Harmon ongeveer 350.000 Bitcoin en onderhield hij samenwerkingen met verschillende darknet-markten.

Bij het oppakken van Larry Dean Harmon werden ook zijn wallets in beslag genomen. Voordat de Amerikaanse overheid erbij kon, slaagde Gary James Harmon er echter in om zichzelf 712 Bitcoin van zijn broer toe te sturen.

Die Bitcoin haalde hij vervolgens door allerlei mixers, waardoor het lastig was om deze te traceren. Uiteindelijk ging hij ermee akkoord om de assets in kwestie aan de Amerikaanse overheid te overhandigen.

Na alle avonturen en omzwervingen ging het om 17,4 miljoen Dogecoin, 647 Bitcoin en iets meer dan 2 Ethereum. Alles bij elkaar dragen deze munten een waarde van ongeveer 20 miljoen dollar.

Amerika en mixers

Dat de Amerikaanse overheid het niet zo op mixers heeft is wel duidelijk. Eerder in 2022 werd Tornado Cash ook verboden in de Verenigde Staten, dat is een mixer die voor Ethereum is ontwikkeld.

In principe is een mixer niets meer dan een tool om je eigen privacy te garanderen. Voor veel criminelen is dat echter interessant om hun sporen uit te wissen, waardoor de relatie van de autoriteiten met dit soort diensten tweeledig is.

Sorry I was afk for a while, what did I miss? 👀

— Alexey Pertsev (@alex_pertsev) April 28, 2023

De ontwikkelaar van Tornado Cash – Alex Pertsev – zat lange tijd vast in Nederland, maar is inmiddels weer vrij. Op 28 april maakte hij dit op grappige wijze bekend door te stellen dat hij “even weg was van zijn toetsenbord” en vroeg hij zijn volgers of hij iets gemist had.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Man steelt voor $20 miljoen aan Bitcoin van broer verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters