Marathon Digital blijft Bitcoin minen ondanks enorme koersval

Ondanks dat de Bitcoin koers inmiddels zover is teruggevallen dat de gemiddelde miner momenteel met verlies opereert, blijft Marathon Digital stug doorgaan en Bitcoin accumuleren.

Charlie Schumacher, de vicepresident op het gebied van corporate communicatie, zegt dat het bedrijf “niet immuun is voor de macro-omstandigheden, maar dat het goed gepositioneerd is om de huidige storm te doorstaan”.

Lage kosten voor het produceren van een Bitcoin

Volgens de vice president kan Marathon Digital door minen omdat het goed is voorbereid. Als voorbeeld geeft Schumacher prijs dat Marathon Digital in het eerste kwartaal van 2022 ongeveer 6.200 dollar kwijt was voor het produceren van een Bitcoin. “We hebben ook een vaste prijs voor stroom, dus we zijn niet afhankelijk van veranderingen in de energiemarkten”, aldus Schumacher over de situatie bij Marathon Digital.

Hieraan voegt Schumacher toe dat Marathon Digital de focus heeft op de productie van Bitcoin en dat het probeert zoveel mogelijk Bitcoin te accumuleren. Allemaal op basis van het geloof dat de koers in de toekomst weer zal stijgen. “Omdat we over onze financiële situatie rapporteren in dollars, heeft de Bitcoin koers altijd een grote impact op onze resultaten. Om een objectief beeld te creëren proberen we de focus te leggen op onze Bitcoin-productie”, zo ging Schumacher verder.

Sinds oktober 2020 geen Bitcoin verkocht

In een statement van 9 juni heeft Marathon Digital nog maar eens onderstreept hoezeer de focus op de accumulatie van Bitcoin ligt. Vanaf oktober 2020 tot en met tenminste 1 juni 2022 heeft Marathon Digital geen enkele van hun 9.941 Bitcoin verkocht. Tegen de huidige koersen vertegenwoordigen die Bitcoin een waarde van ongeveer 200 miljoen dollar.

$MARA‘s May 2022 #bitcoin production and miner installation update is out:

– 19,000 miners (c. 1.9 EH/s) ready to be energized
– Total #BTC holdings = 9,941 BTC #HODL
– Still on pace to achieve 23.3 EH/s by early 2023https://t.co/tgDetL9upF

— Marathon Digital Holdings (@MarathonDH) June 9, 2022

Voor Schumacher en Marathon Digital is dit juist een periode om inventief te zijn. Als de koers van Bitcoin daalt, dan krijgen miners het lastig en dat drukt de inefficiënte partijen uit de markt. Dat zorgt ervoor dat de moeilijkheidsgraad daalt, zodat het voor partijen als Marathon Digital weer aantrekkelijker wordt om te minen. De Bitcoin hashrate is van de all-time high van 12 juni al meer dan 26.000 exahash per seconde (EH/s) gedaald tot 205.163 EH/s.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Marathon Digital blijft Bitcoin minen ondanks enorme koersval verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters