Marathon Digital Holdings doneert aanzienlijk bedrag aan Bitcoin-onderzoeksbedrijf Brink

Marathon Digital Holdings heeft tijdens de Bitcoin 2023-conferentie in Miami Beach, Florida een aanzienlijke donatie gedaan aan het Bitcoin-onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf Brink. Met deze gulle bijdrage beoogt Marathon Digital Holdings Brink te ondersteunen bij het financieren van subsidies en programma’s voor ontwikkelaars van Bitcoin Core, die op dit moment geen vergoeding ontvangen. Deze inzet is bedoeld om de voortdurende ontwikkeling van Bitcoin te bevorderen en de gemeenschap van ontwikkelaars te ondersteunen.

Marathon Digital Holdings steunt Brink

Marathon Digital Holdings (MARA), een bedrijf dat gespecialiseerd is in Bitcoin-mining, heeft aangekondigd dat ze een bijdrage tot $500.000 zullen leveren aan Brink, een non-profit Bitcoin-onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf. Deze bijdrage zal plaatsvinden tijdens de Bitcoin 2023 conferentie in Miami Beach, Florida. Tijdens de conferentie zal Marathon Digital Holdings de donaties van Brink verdubbelen, wat betekent dat ze $2 zullen doneren voor elke $1 die door Brink wordt ontvangen. Na de conferentie zal Marathon Digital Holdings ook extra donaties verdubbelen tot 31 december.

De donaties worden gebruikt om subsidies en programma’s te financieren die Bitcoin Core-ontwikkelaars betalen voor het schrijven en onderhouden van code voor de meest prominente blockchain ter wereld. Dit project is een open source en gedecentraliseerd initiatief dat volledig afhankelijk is van vrijwillige donaties om te kunnen blijven bestaan.

Eerder dit jaar bestond er bezorgdheid over een mogelijke ineenstorting van de financiering voor Bitcoin als gevolg van de huidige marktdaling, ook wel bekend als de “cryptowinter” in de branche. De toezegging van Marathon, die met donaties van derden tot $1 miljoen kan oplopen, toont de vastberadenheid van het bedrijf om het financiële ecosysteem van Bitcoin te ondersteunen.

In een interview met CoinDesk benadrukte Marathon CEO Fred Thiel dat het van groot belang is dat deze ontwikkelaars een vergoeding ontvangen. “Ze opereren uit eigen zak en de enige manier waarop ze financiering kunnen krijgen is via subsidies zoals wat Brink doet,” aldus Fred Thiel.

Brink en Marathon Digital Holdings Verenigen Krachten

In 2020 werd Brink opgericht met als voornaamste doelstelling om de ontwikkeling van het Bitcoin-protocol actief te ondersteunen. Dit wordt gerealiseerd door middel van een mentorprogramma en een subsidieprogramma dat specifiek gericht is op ontwikkelaars. Onlangs heeft Mike Schmidt, medeoprichter en uitvoerend directeur van Brink, samen met Thiel het podium van een conferentie betreden om de lancering van de campagne aan te kondigen. Op dit moment is er een indrukwekkend bedrag van bijna 790.000 dollar gedoneerd, zoals te zien is op de donatiepagina van Brink.

Thiel verklaarde dat als miner de wereldwijde adoptie van Bitcoin van het grootste belang is. “Onze voornaamste prioriteiten liggen in het waarborgen van de adequate financiering voor de ontwikkeling en het onderhoud van Bitcoin Core. We zullen samenwerken met tal van industriële partners om hen aan te moedigen een bijdrage te leveren,” aldus Fred Thiel.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Marathon Digital Holdings doneert aanzienlijk bedrag aan Bitcoin-onderzoeksbedrijf Brink verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters