Massale Uitstroom van $1,3 Miljard: Beleggers Verliezen Vertrouwen in de Crypto Markt

De afgelopen dagen toont de crypto markt flinke rode cijfers, wat eveneens zichtbaar is in de on-chain gegevens. In slechts een maand tijd is er een uitstroom van ruim $1,3 miljard aan crypto waargenomen. Dit onderstreept de bearish houding van beleggers die massaal besluiten hun digitale munten van de hand te doen.

Uit gegevens van het analytics platform Glassnode blijkt de netto dollar verandering in de crypto markt. Een recente grafiek toont een groene curve voor de toestroom van kapitaal en een rode voor de uitstroom. Opvallend is dat in mei, juni en juli een aanzienlijke instroom van kapitaal te zien was, wat samenviel met een indrukwekkende prijsstijging van Bitcoin (BTC) in juni tot zo’n $32.000. Ter vergelijking, in januari van dit jaar lag deze prijs nog rond de $16,500. Echter, vanaf eind juli kenterde het marktsentiment en leek er een massale verkoopgolf op gang te komen, resulterend in een kapitaaluitstroom van $1,312 miljard.

Net verandering in de crypto markt – Glassnode

Correlatie crypto met aandelenmarkt

De aandelenmarkt toont eveneens rode cijfers, wat de bestaande sterke correlatie tussen deze en de crypto markt onderstreept. Hieruit kunnen beleggers opmaken dat, zolang het sentiment op de aandelenmarkt negatief blijft, de prijzen van cryptocurrencies mogelijk verder dalen. Ter illustratie: de prominente Amerikaanse S&P 500-beurs zag een daling van meer dan 4% in de afgelopen maand, terwijl de NASDAQ zelfs met 7,22% kelderde. In contrast hiermee is de totale crypto markt met circa 11% gedaald in dezelfde tijdsbestek.

Waarom daalt de crypto markt?

De huidige prijsdaling in de markt contrasteert sterk met de positieve prestaties in juni en juli. Destijds kreeg de markt een boost door optimistisch nieuws over de lancering van een Bitcoin ETF en de ontwikkelingen in de Ripple rechtszaak.

Maar waarom is er nu zo’n scherpe daling? Hoewel de gunstige berichten beleggers aanvankelijk veel vertrouwen schonken, lijkt het erop dat velen de impact van de Bitcoin ETF en de uitkomst van Ripple’s zaak met de Securities and Exchange Commission (SEC) te rooskleurig hebben beoordeeld. Door het gebrek aan aanhoudend positief nieuws neemt de nervositeit onder investeerders toe, wat hen aanzet hun exposure in de crypto markt te verminderen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Maak een Bitvavo account

Je wordt doorgestuurd naar

Het bericht Massale Uitstroom van $1,3 Miljard: Beleggers Verliezen Vertrouwen in de Crypto Markt verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters