Matt Weller: “Institutionele beleggers drijven deze Bitcoin rally”

Voor de derde keer in vier dagen slaagde Bitcoin erin om boven de 23.000 dollar uit te breken, om die koersgrens vervolgens meteen weer te verliezen. De markten hopen dat de macro-economische omstandigheden snel verbeteren, maar dat zal nog even duren. Waarschijnlijk hebben we in 2023 nog minimaal twee renteverhogingen van 0,25 procent te slikken.

Een klein beetje FOMO

Bijna niemand had de opleving verwacht en voor sommige handelaren kwam dat helemaal slecht uit. Er waren volgens Matt Weller van FOREX.com namelijk een hoop investeerders die verwachtten dat ze het hele jaar tegen bodemprijzen konden inkopen. Inmiddels staat Bitcoin daar alweer ruim 30 procent vandaan en lijkt het alsof zij de grootste kans gemist hebben.

“Nu we de prijzen weer wat zien stijgen, zien we ook veel handelaren die de handdoek in de ring gooien en blind de markt inspringen, zodat ze niet de volledige stijging missen,” aldus Weller tegenover CoinDesk.

Met name Ethereum doet het vandaag even iets minder en is zelfs onder de 1.550 gevallen, waarmee het met ruim 5 procent in de min staat ten opzichte van maandag. Ook de grote namen uit de wereld van de memecoins, Dogecoin en Shiba Inu, zijn respectievelijk 7 en 8 procent verloren.

Dit zijn de instituties

Opvallend is dat Weller in gesprek met CoinDesk aangeeft dat deze rally waarschijnlijk niet is gedreven door het retail-publiek. Hij ziet juist de institutionele beleggers als de verantwoordelijken voor deze opleving van de markt. “Ik denk niet dat er op dit moment al sprake is van de interessante toepassingen die het grote publiek weer enthousiast maken om te investeren,” aldus een duidelijke Weller.

“Het lijkt erop dat de enigen die vanuit de retail-kant nog in de markt zitten, degenen zijn die al meerdere cycli hebben doorstaan en snappen hoe volatiel deze markt is. Wat instituties betreft moet je bedenken dat ze langzaam bewegen […] zij moeten eerst een bestuur overtuigen en die beslissingen worden niet lichtzinnig genomen. Veel van die processen begonnen in 2020 en 2021 en zijn nog steeds bezig. Sommigen stappen nu goedkoop in en dat zorgt voor een bodem in de markt,” zo sluit Weller zijn verhaal af.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Matt Weller: “Institutionele beleggers drijven deze Bitcoin rally” verscheen eerst op Newsbit.

Generated by Feedzy

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters