Mediabedrijf uit New York voegt voor miljoenen aan bitcoin toe aan balans

Townsquare Media, een in New York gevestigd marketingbureau en radiostation is het volgende bedrijf dat Bitcoin op de balans zet. Het gaat om een aankoop van 5 miljoen dollar die ze in het eerste kwartaal van 2022 gedaan hebben.

In een informatiedocument geeft het bedrijf het volgende aan: “Wij geloven in de lange-termijn potentie van digitale assets als een investering.”

In an SEC filing today, Townsquare Media (NYSE: TSQ), based in New York, stated:

“During the first quarter of 2022, the Company invested an aggregate of $5.0 million in Bitcoin. The Company believes in the long-term potential of digital assets as an investment.”

The company…

— MacroScope (@MacroScope17) May 10, 2022

Ruimte voor meer

Er is bij Townsquare Media zeker ruimte voor meer investeringen, aangezien het een kasreserve van ongeveer 50,9 miljoen dollar heeft. De eerste Bitcoin aankoop lijkt dan ook vooral een begin van de diversificatie van de reservepot. Hoewel de aankoopkoers van Townsquare Media niet bekend is heeft het een verlies van 400.000 dollar moeten opschrijven na het eerste kwartaal.

Het verlies lijkt een gevolg van de ietwat vreemde manier waarop bedrijven in de Verenigde Staten Bitcoin in de boekhouding moeten verwerken. Townsquare Media laat in het informatiedocument verder weten dat ze hun Bitcoin op 31 maart voor 6,2 miljoen dollar hadden kunnen verkopen. Daarmee zou het bedrijf een snelle winst van 1,2 miljoen dollar geboekt hebben. Het lijkt er echter op dat ze bij Townsquare Media echt voor de lange termijn in bitcoin zitten.

Klein maar fijn

Het gaat met een investering van 5 miljoen dollar niet om een mega-aankoop zoals we die bij het MicroStrategy van Michael Saylor weleens zien. Die hebben immers een oorlogspot van 3 miljard dollar aan Bitcoin op de balans staan. Townsquare Media is relatief klein als het gaat om beursgenoteerde bedrijven, maar juist die partijen zijn ook belangrijk voor de adoptie van Bitcoin als reservemiddel.

Volgens Bitcoin Treasuries, een website die de Bitcoin-voorraden van beursgenoteerde bedrijven in de gaten houdt, rapporteert dat Townsquare Media ongeveer in het midden van de ranglijst terechtkomt. TownSquare media komt uit tussen Cleanspark, dat ongeveer 4,3 miljoen dollar aan bitcoin heeft en Cathedra Bitcoin, dat iets meer dan 5 miljoen dollar aan bitcoin op de balans heeft. Beide partijen zijn Bitcoin miners die ervoor kiezen om de Bitcoin die ze minen binnenboord te houden.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Mediabedrijf uit New York voegt voor miljoenen aan bitcoin toe aan balans verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters