Meer dan 13.000 Bitcoin-‘wholecoiners’ erbij gekomen in afgelopen week

Waar de prijs van Bitcoin (BTC) wellicht in de afgelopen tijd flink gedaald is, blijft het aantal wallets met één of meer BTC groeien. Dergelijke adressen met één of meer BTC worden ook wel ‘wholecoiners’ genoemd.

Aantal wholecoiners stijgt

In de afgelopen zeven dagen blijkt dat dit aantal adressen gestegen is met circa 13.091. Hierdoor is het totale aantal van wholecoiners gestegen tot circa 865.254. Nu blijkt dat vooral wanneer de BTC-prijs naar beneden gaat, het aantal wholecoiners snel groeit. Ook de crypto-monitor Glassnode heeft dit opgemerkt. Deze stijging is in onderstaand figuur weergegeven. Het is benoemingswaardig dat het aantal crypto-adressen met ten minste 100 BTC in dezelfde periode gedaald is met 136.

Verdeling rijkdom Bitcoin-netwerk steeds eerlijker

Toen op 9 januari 2009 de eerste Bitcoin gemined werd door Satoshi Nakamoto, was de zogenoemde Gini-coëfficiënt 1, oftewel de inkomensongelijkheid op het netwerk, de hoogste ooit.

De Gini-coëfficiënt is door statisticus Corrado Gini ontwikkeld (vandaar ook de naam Gini) en staat voor inkomensongelijkheid of welvaartsongelijkheid binnen een sociale groep. In Bitcoin kan dit worden toegewezen aan wallet-adressen.

Zodra Hal Finney, één van de eerste Bitcoin-gelovige, begon met het minen en hierdoor ontvangen van Bitcoin, daalde de bovengenoemde Gini-coëfficiënt van 1. Het is sindsdien steeds lager geworden, wat aangeeft dat de verdeling van de rijkdom op het Bitcoin-netwerk steeds eerlijker wordt.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Meer dan 13.000 Bitcoin-‘wholecoiners’ erbij gekomen in afgelopen week verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters