Meevallend banenrapport VS laat de Bitcoin koers dalen

De Bitcoin koers is deze ochtend weer tot boven de 23 duizend dollar gestegen. De koersstijging vond plaats vooruitlopend op het Amerikaanse banenrapport die zojuist gepubliceerd is. Vlak na de publicatie viel de prijs van de grootste cryptomunt weer naar beneden. Wat stond er in het banenrapport en waarom heeft het de BTC prijs laten dalen?

Wat staat er in het banenrapport?

Ongeveer een zelfde koersstijging vond plaats op de aandelenmarkt en dit is dan ook wat de Bitcoin rally van vandaag veroorzaakt. Cryptomunten zijn al maanden lang gekoppeld aan de prestaties van de aandelenmarkt. Vooral de correlatie met de NASDAQ is enorm hoog. Beide markten hebben het moeilijk gehad toen de verwachtingen voor renteverhogingen door de Federal Reserve stegen te midden van hardnekkig hoge inflatie, maar zijn van het slechtste niveau van de afgelopen maanden geklommen.

Rond 14:30 Nederlandse tijd is het banenrapport in Amerika gepubliceerd. Volgens verschillende analisten ziet dit er vrij positief uit. Het aantal werklozen is gedaald en er zijn 528 duizend banen bijgekomen. Dit betekent dat de banenmarkt concurrerender is dan ooit.

Big job gains in July – more than double what economists expected. Hiring is not slowing down, folks. The labor market is more competitive than ever. #JobsReport pic.twitter.com/wiEoSwqAm6

— ThinkWhy | LaborIQ (@ThinkWhy_) August 5, 2022

Echter. Of dit goed nieuws is voor de aandelen en cryptomarkt is nog maar de vraag. Volgens verschillende analisten zal het namelijk betekenen dat de Federal Reserve de rente op zal blijven schroeven en dat is slecht nieuws voor risicovolle assets.

More context for the yield charts we’ve shared: Markets now expect a higher peak Fed funds rate, pricing in a peak of 3.6% in April 2023. Markets were only pricing in a peak rate of 3.06% last week. #JobsReport pic.twitter.com/DiTooGQbes

— Kathy Jones (@KathyJones) August 5, 2022

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Meevallend banenrapport VS laat de Bitcoin koers dalen verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters