Mensenrechtenorganisatie biedt 20 Bitcoin voor het vinden van bugs

De Human Rights Foundation is een programma gestart om bugs in software te signaleren. Ze hebben een website gelanceerd met een aantal uitdagingen, de totale beloning hiervoor is 20 Bitcoin.

Tegen de huidige Bitcoin koers is 20 BTC meer dan een half miljoen euro waard.

Mensenrechten en Bitcoin

De Human Rights Foundation (HRF) is een non-profit organisatie die zich inzet voor de promotie en bescherming van mensenrechten over de hele wereld, met een focus op gesloten samenlevingen. HRF werd opgericht in 2005 door Thor Halvorssen. Tegenwoordig wordt de stichting voorgezeten door Garry Kasparov (ja, die ja).

Alex Gladstein, hoofdstrategie bij Human Rights Foundation werd geïnterviewd door DeCrypt.

‘HRF beschouwt Bitcoin en financiële vrijheid als een aspect van de mensenrechtenstrijd. Feit is dat mensenrechtenverdedigers voortdurend worden aangevallen via hun bankrekeningen… Bitcoin stelt hen in staat om door te gaan.’

Tien verbeteringen voor Bitcoin UX

Gladstein vertelt dat HRF een bug bounty-uitdaging is gestart om open-sourceontwikkeling op het Bitcoin-protocol te ondersteunen. Ze richten zich op tien verbeteringen aan de Bitcoin-gebruikerservaring.

‘Deze premies komen uit gesprekken met wereldwijde activisten’, vertelde Alex Gladstein. ‘Het zijn functies die velen graag naar Bitcoin zouden zien komen.’

Jack Dorsey en Bitcoin wallets

Elke bounty is 2 Bitcoin waard en is gericht op een specifiek probleem waarmee Bitcoin tegenwoordig wordt geconfronteerd. Een paar voorbeelden:

Een van de bug bounty-uitdagingen kijkt naar open source ontwerpcomponenten voor Bitcoin-projecten, die momenteel sterk afhankelijk zijn van ontwerpsoftware genaamd Figma. Het doel is om ontwikkelaars gratis toegang te geven tot een Bitcoin User Interface (UI)-gids.

Een andere uitdaging is om de ontwikkeling van Nostr uit te breiden en te ondersteunen. Dit is een soort social media netwerk maar dan decentraal. Jack Dorsey speelt een grote rol bij de ontwikkeling.

Daarnaast zijn er zes uitdagingen gericht op Bitcoin wallets. HRF wil een oplossing om het makkelijker te maken om private keys te genereren, te onthouden en mee te nemen bij het overschrijden van grenzen.

De 20 Bitcoin die deze premies financieel stimuleren, zijn afkomstig van het Bitcoin Development Fund van de HRF, een tak van de Foundation die de financiële vrijheid voor dissidenten en mensenrechtenactivisten overal ter wereld wil helpen vergroten.

The post Mensenrechtenorganisatie biedt 20 Bitcoin voor het vinden van bugs appeared first on BLOX | Nieuws.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters