Michael Saylor over de toekomst van Bitcoin en goud

Michael Saylor, de bestuursvoorzitter en mede-oprichter van MicroStrategy, gelooft dat het een kwestie van tijd is voordat Bitcoin een grotere asset is dan goud. In een recent interview met Kitco News tijdens de Bitcoin 2023 conferentie in Miami deelde Saylor zijn visie over de toekomst van Bitcoin, goud en het bankwezen.

MicroStrategy werd in 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf dat Bitcoin kocht en heeft inmiddels voor miljarden dollars aan Bitcoin op de balans staan.

Opvolger van goud

Uiteindelijk zal Bitcoin volgens Saylor zo dominant zijn, dat het al het kapitaal uit goud naar zich toetrekt. Hij noemt Bitcoin de “digitale synthetische opvolger van goud.” Een voordeel van Bitcoin ten opzichte van goud is bijvoorbeeld dat de opslagkosten lager zijn en dat je niet hoeft te leunen op derden om het te kunnen bewaren.

Verder is natuurlijk de inflatie van Bitcoin lager, in ieder geval op de lange termijn. Bitcoin kent immers een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden, terwijl we van goud nog niet precies weten hoeveel er precies in de aardkorst zit.

Voor de toekomst voorziet Saylor dat grote institutionele beleggers, bedrijven, kerken en andere partijen op gigantische schaal zullen instappen in Bitcoin. Om dat te bewerkstelligen is er echter meer goede infrastructuur nodig in de vorm van partijen die Bitcoin voor hen beheren.

Vanuit wet- en regelgeving is het volgens Saylor namelijk lastig voor grote corporates om zelf hun Bitcoin te beheren. Hij kan het weten, want dat is precies wat MicroStrategy al jaren doet.

De bankencrisis

In het interview met Kitco News bespreekt Saylor ook nog de bankencrisis, wat volgens hem eerder een politiek dan een economisch probleem is. Het redden van banken is volgens Saylor een politieke beslissing. Politici kunnen volgens hem kiezen welke banken ze redden en welke er uiteindelijk omvallen.

Daarbij wijst hij naar het recente omvallen van Silvergate, Silicon Valley Bank, Signature en First Republic Bank, waarbij de Amerikaanse overheid de spaarders gered heeft, maar de banken liet omvallen.

Saylor eindigde het interview met de waarschuwing dat het gevaarlijk is om geld te bewaren in zwakke banken of banken in landen met een zwakke valuta. Ondanks dat heeft hij wel vertrouwen in de spaartegoeden bij Amerikaanse banken, maar is hij sceptisch over de aandelen van regionale banken.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht Michael Saylor over de toekomst van Bitcoin en goud verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters