MicroStrategy-aandeel bereikt hoogste punt in 3 maanden na het vertrek van de CEO

Het aandeel van MicroStrategy is in twee dagen tijd met 20 procent gestegen. Het aandeel begon te stijgen toen beleggers het nieuws over het vertrek van CEO Michael Saylor te horen kregen. Echter, slechte cijfers in combinatie met overgewaardeerde fundamentele statistieken vormen op lange termijn bearish risico’s voor MSTR.

Het MicroStrategy aandeel is bezig aan een sterk herstel

Als we de grafiek bekijken van het MicroStrategy aandeel zien we dat de prijs met bijna 20 procent is gestegen in de afgelopen dagen. 1 MSTR aandeel is namelijk gestegen tot $313,68 per aandeel. Dat is het hoogste niveau sinds 5 mei.

Dat het aandeel van MicroStrategy weer boven de $300 ligt is een goed teken. De koers was op 12 mei namelijk teruggezakt tot een dieptepunt van 152 dollar. Het aandeel is in 3 maanden tijd dus met meer dan 140 procent gestegen. Dit terwijl de Nasdaq ‘slechts’ met 27 procent is gestegen.

Een slecht tweede kwartaal

De koersstijging van het MicroStrategy aandeel vond plaats vlak nadat het bedrijf een verlies van bijna een miljard dollar rapporteerde in zijn tweede kwartaal rapport. Interessant is dat de grote blootstelling van het bedrijf aan Bitcoin een belangrijke reden was voor de slechte kwartaalprestaties.

Dat het aandeel van het bedrijf gekoppeld is aan de Bitcoin koers is niet zo gek. Het bedrijf bezit namelijk meer dan 129 duizend Bitcoins ter waarde van bijna 4 miljard dollar. Het vasthouden van dit enorme aantal BTC tokens heeft echter gezorgd voor een waarde verlies van 917 miljoen dollar in het tweede kwartaal.

Daaraast daalde de omzet van MicroStrategy met 2,6% op jaarbasis tot $122,07 miljoen. Deze enorme kwartaalverliezen zorgde ervoor dat Michael Saylor is gestopt als CEO van het bedrijf. Hij is nu uitvoerend voorzitter geworden. Het aandeel reageerde positief op het ontslag van Saylor en de benoeming van Phong Le, de president van MicroStrategy, als zijn vervanger, wat suggereert dat investeerders tevreden zijn met de verandering in leiderschap.

Of de positiviteit rondom het aandeel in stand blijft is echter maar de vraag. Dit zal namelijk grotendeels afhangen van de prestaties van de Bitcoin koers.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht MicroStrategy-aandeel bereikt hoogste punt in 3 maanden na het vertrek van de CEO verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters