MicroStrategy kocht sinds 2020 voor $4,5 miljard Bitcoin, aandeel met 210% omhoog

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat het beursgenoteerde MicroStrategy, onder aanvoering van de toenmalige CEO Michael Saylor, voor 250 miljoen dollar aan Bitcoin kocht op 11 augustus 2020. Daarmee werd MicroStrategy het eerste beursgenoteerde bedrijf dat grootschalige in Bitcoin investeerde. Sindsdien wist het bedrijf 152.800 Bitcoin te verzamelen en is het aandeel met 210 procent gestegen.

Hoeveel betaalde MicroStrategy gemiddeld voor zijn Bitcoin?

Voor die gigantische hoeveelheid van 152.800 Bitcoin betaalde MicroStrategy gemiddeld 29.672 dollar per munt. Dat betekent dat ze met de huidige koers van 29.397 dollar ongeveer breakeven staan op hun investering, maar het aandeel van het bedrijf is sinds de eerste aankoop gigantisch gestegen.

Hoe kan dat? De uitleg daarvoor is mogelijk dat MicroStrategy voor veel investeerders een relatief eenvoudige manier is om in Bitcoin te investeren. Voor veel investeerders (en zeker grote partijen die bepaalde regels moeten volgen) kan het eenvoudiger zijn om aandelen MicroStrategy te kopen dan Bitcoin.

Wat dat betreft functioneert MicroStrategy misschien een beetje als een soort Spot Bitcoin ETF. Het bijzondere aan MicroStrategy is daarbij dat het om een bedrijf gaat en dat ze ook schulden kunnen aangaan om extra Bitcoin te kopen.

Zo krijgen ze het voor elkaar om steeds meer Bitcoin te kopen, waardoor het in theorie een nog interessantere investering kan zijn dan bijvoorbeeld een Spot Bitcoin ETF. Om die reden blijft MicroStrategy waarschijnlijk aantrekkelijk, ook als bijvoorbeeld BlackRock zijn Spot Bitcoin ETF krijgt.

Niet alleen maar feest voor MicroStrategy

Het aandeel van MicroStrategy mag sinds augustus 2020 dan met 210 procent gestegen zijn, dat betekent niet dat het vasthouden van Bitcoin altijd een feest is geweest voor het bedrijf. Vanaf de all-time high gemeten (1.315 dollar) staat het aandeel namelijk met 70 procent in de min.

Die recordkoers bereikte MicroStrategy op 9 februari 2021, op het moment dat Bitcoin middenin zijn gigantische bullrun zat die de koers uiteindelijk naar 69.000 dollar bracht.

Bron: Google Finance

Zoals je in de bovenstaande grafiek kun zien is het een behoorlijke achtbaan geweest voor MicroStrategy sinds het voor het eerst in Bitcoin investeerde. Het lijkt er bijna op dat de volatiliteit voor MicroStrategy nog heftiger is geweest dan die van Bitcoin zelf.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Koop je Bitcoins

Dit doe je op

Het bericht MicroStrategy kocht sinds 2020 voor $4,5 miljard Bitcoin, aandeel met 210% omhoog verscheen eerst op Newsbit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters